Image

Smarta lampor och lyktstolpar - nästa generations smartphones

Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering I framtiden kan intelligenta lampor och lyktstolpar vara hjärnorna som styr omgivningen. Christian Wictorin, chef för Smart City & Digital Strategy på WSP föreläser på Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering om ”nästa generations smartphones”.
Publicerad den 1 Mars 2017
Christian Wictorin. Bild: WSP
Christian Wictorin.

Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering äger rum på Scandic Continental i Stockholm den 3 maj. Du anmäler dig till eventet här.

Det är ett heldagsseminarium om den nya tidens digitaliserade fastighetsmarknad och om hur digitaliseringen påverkar, utvecklar och förändrar branschen.

Inspiration kring hur dagens fastighetsbolag arbetar blandas med framtidsvisioner och spaningar om stadsutveckling och samhälle.

Christian Wictorin är chef för Smart City & Digital Strategy på WSP, och han kommer att föreläsa om intelligenta lampor och lyktstolpar, som i framtiden kan vara hjärnorna som styr omgivningen. Amazon har redan tagit patent på landningsbanor för drönare som ska landa på lyktstolpar för leveranser. Hur ser affären ut kring det här, och hur kan fastighetsägare och stadsplanerare förhålla sig till utvecklingen?

Bland övriga talare återfinns bland andra it-filosofen Alexander Bard och robotprofessorn Danica Kragic Jensfelt och fastighetsprofilerna Mats Hederos, Kerstin Lindberg Göransson och Mikael Granath.

Fastighetssverige arrangerar seminariet tillsammans med Lokalnytt.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Mer från Fastighetssverige