Image

Robotprofessorn: När science fiction blir science reality

Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering I framtidens Sverige är robotar en naturlig del av vardagen. Vad innebär detta för arbetslivet, arbetsplatserna och oss som människor? Danica Kragic Jensfelt föreläser om detta på Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering.
Publicerad den 13 Februari 2017
Danica Kragic Jensfelt, professor på KTH och Sveriges ledande robotforskare. Danica Kragic Jensfelt, professor på KTH och Sveriges ledande robotforskare.

Danica Kragic Jensfelt är professor i datavetenskap och robotik vid KTH i Stockholm och anses vara Sveriges ledande robotforskare. Hon höll ett uppskattat sommarprat i P1 i somras och på Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering den 3 maj föreläser hon under rubriken ”Science fiction – eller science reality?”

Utvecklingen inom robotik går fort och i framtiden kommer robotar att vara en naturlig del av vardagen och samhället. Hur förändras samhället, arbetslivet och arbetsplatserna när vi arbetar sida vid sida med robotarna? Hur förändras vi som människor av att utmanas av artificiell intelligens?

Fastighetssverige och Lokalnytt arrangerar Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering på Scandic Continental i Stockholm den 3 maj. Det är ett heldagsseminarium om digitalisering med fokus på fastighetsbranschen. Talarna är ledande branschpersonligheter, människor som arbetar mot fastighetsbranschen med digitala tjänster och digitala visionärer.

IT-filosofen och författaren Alexander Bard är keynote speaker.
Du anmäler dig till seminariet här.

FAKTA/ DANICA KRAGIC JENSFELT
Danica Kragic Jensfelt är professor i datavetenskap och robotik vid KTH i Stockholm.
Hon är född och uppvuxen i Kroatien och utbildade sig till civilingenjör i Rijeka. Hon fick en doktorandtjänst i datalogi på KTH 1997 och disputerade i robotik 2001. Hon är ledamot i Kungliga Vetenskapsakademien och i Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademin. 2016 debuterade hon som sommarpratare i P1.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Mer från Fastighetssverige