Image
SLP tecknar femårigt hyresavtal med ny hyresgäst och flyttar sitt kontor.
SLP tecknar femårigt hyresavtal med ny hyresgäst och flyttar sitt kontor. Bild: SLP

SLP lämnar det egna kontoret – hyr ut 4 800 kvadratmeter

Uthyrning SLP har tecknat ett femårigt hyresavtal med by Crea avseende en yta om 4 800 kvadratmeter lager med tillhörande kontor och ett årligt hyresvärde om cirka 4,6 miljoner kronor.
Publicerad den 16 Januari 2024

Logistikfastigheten Segeholm 10 i Malmö, som i nuläget även inrymmer SLP:s kontor, lämpar sig väl för bolag som erbjuder så kallade "last mile-leveranser". Hela fastigheten är 12 400 kvadratmeter och med denna uthyrning är fastigheten fullt uthyrd. Beräknad inflyttning sker från och med augusti 2024.
– Vi är glada att kunna hälsa ännu en ny hyresgäst i form av by Crea välkomna till oss. Vi har sedan förvärvet av Segeholm 10 i juni 2020 succesivt förädlat fastigheten med investeringar i bland annat solceller, energilager, ledbelysning och laddstolpar. Fastigheten har även certifierats enligt miljöbyggnad iDrift nivå Silver samt har hållbar finansiering. Det som finns kvar att förädla är en byggrätt om cirka 3 000 kvadratmeter. I samband med denna uthyrning kommer vi att flytta vårt kontor till en grannfastighet med förädlingspotential som vi också äger, säger Tommy Åstrand, vd på SLP.

SLP kommer under hösten att flytta sitt kontor till fastigheten Spillepengslyckan 10 i Malmö där renovering kommer ske av idag vakanta ytor.
– Vi ser väldigt mycket fram emot att flytta in i våra nya lokaler. Fastigheten är för oss en strategiskt belägen last mile-fastighet som dessutom är miljöcertifierad. Vi är väldigt nöjda med processen med SLP som varit både lyhörda och affärsmässiga, inte minst att SLP är beredda att lämna sitt eget kontor för att vi ska kunna optimera vår verksamhet, säger Alexandra Pettersson, vd på by Crea.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Swedish Logistic Property på Branschguiden

Swedish Logistic Property äger, bygger och utvecklar fastigheter med inriktning på lager, logistik och industri.

I nära samarbete med Hyresgäster skapas effektiva och anpassade lokaler utifrån verksamheters behov och önskemål, där vi strävar efter att vara en partner som kan bidra till våra Hyresgästers utveckling och framgång.

Genom att regelbundet arbeta med att modernisera och effektivisera våra fastigheter så spar vi energi, sänker driftkostnader och givetvis värnar om vår miljö.

Med erfarenhet av fastigheter och affärer i olika bolag, ett stort kontaktnät...

Läs mer om Swedish Logistic Property på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige