Image
Hyresavtalet sträcker sig i 15 år. Men vem hyresgästen blir framgår inte av pressmeddelandet.
Hyresavtalet sträcker sig i 15 år. Men vem hyresgästen blir framgår inte av pressmeddelandet. Bild: SLP

SLP investerar för 230 miljoner i Jönköping

Transaktioner SLP har, genom en bolagsaffär, förvärvat och tillträtt fastigheten Vaggeryd Stödstorp 2:22 i Stigamo utanför Jönköping. På fastigheten, som har en totalyta om 46 200 kvadratmeter, kommer det uppföras en logistikbyggnad med en uthyrningsbar yta om drygt 18 000 kvadratmeter.
Publicerad den 14 Augusti 2023

Ett så kallat internationellt trippel-net avtal, som löper på 15 år avseende hela den uthyrningsbara ytan, har tecknats. Årshyran, som är fullt indexerad, uppgår till cirka 13,7 miljoner kronor.

Säljare är Reach for the stars och byggstart är planerad att ske under tredje kvartalet i år med planerad inflyttning under fjärde kvartalet 2024. Solceller kommer att installeras på byggnaden som kommer att miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad Silver.

– Vi är mycket nöjda över att förvärva detta nyproduktionsprojekt i bästa logistikläge, vilket ligger helt i linje med vår strategi att förvärva, förädla och förvalta logistikfastigheter med hållbarhet i fokus, säger Tommy Åstrand, vd på SLP.

Betalning för bolaget sker med 1 150 000 B-aktier, enligt bemyndigande på årsstämman, för 28,80 kr per aktie samt egna medel. Total investering inklusive aktielikvid beräknas uppgå till cirka 230 miljoner kronor.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Swedish Logistic Property på Branschguiden

Swedish Logistic Property äger, bygger och utvecklar fastigheter med inriktning på lager, logistik och industri.

I nära samarbete med Hyresgäster skapas effektiva och anpassade lokaler utifrån verksamheters behov och önskemål, där vi strävar efter att vara en partner som kan bidra till våra Hyresgästers utveckling och framgång.

Genom att regelbundet arbeta med att modernisera och effektivisera våra fastigheter så spar vi energi, sänker driftkostnader och givetvis värnar om vår miljö.

Med erfarenhet av fastigheter och affärer i olika bolag, ett stort kontaktnät...

Läs mer om Swedish Logistic Property på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

EU-satsning för energieffektiva bostäder testas i Göteborg

Energi/miljö Ett nytt EU-projekt, ThumbsUp, ska utveckla och demonstrera energilagringslösningar i bostäder. Projektet, som involverar 19 företag, universitet och forskningscentra, koordineras av Veolia i Spanien, medan svenska Johanneberg Science Park samordnar hur lösningen ska testas. Detta sker i Göteborg på HSB Living Lab, en av tre demonstrationsplatser.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige