Image
Mats Hansson, projektchef på Inission, Carl Lidén, Managing Director på Inission, Tommy Åstrand, vd för SLP, och Nicklas Schmidt, affärsutvecklare på SLP.
Mats Hansson, projektchef på Inission, Carl Lidén, Managing Director på Inission, Tommy Åstrand, vd för SLP, och Nicklas Schmidt, affärsutvecklare på SLP. Bild: SLP

SLP förlänger hyresavtal och bygger till i Malmö

Uthyrning SLP förlänger hyresavtal med Inission Syd samt bygger till befintlig yta. Det nya hyresavtalet, som är fullt indexerat, löper över tio år med en årlig hyra om fem miljoner kronor.
Publicerad den 4 Juli 2023

Inission Syd har varit hyresgäst i fastigheten Grimskaftet 1, i Elisedals företagsområde i Malmö, sedan juni 2016. Nuvarande hyresavtal sträcker sig till utgången av 2026 med en årlig hyra om 3,6 miljoner kronor. I samband med förlängningen av hyresavtalet byggs befintlig yta till med närmare 1 200 kvadratmeter och medför ytterligare hyresintäkter om 1,4 miljoner kronor årligen.
– Vi är glada över att kunna växa med befintliga hyresgäster och att vi i detta fall även kan teckna ett förlängt hyreskontrakt. Att kontinuerligt förädla vårt bestånd är en viktig ingrediens i vår affärsmodell och aktuell byggrätt identifierades redan vid förvärvet av fastigheten. Vi ser fram emot ett fortsatt samarbete och möjligheten att vara en del i Inissions tillväxt, säger Tommy Åstrand, vd SLP.

Befintlig yta uppgår idag till drygt 4 200 kvadratmeter och kommer efter utbyggnad att uppgå till 5 400 kvadratmeter. Utbyggnaden skall färdigställas i juni 2024 och certifieras enligt Miljöbyggnad Silver.
– Vi har haft en väldigt bra dialog med SLP. Det är mycket positivt att vi kan utöka ytan och utvecklas tillsammans med vår fastighetsägare, säger Carl Lidén, Managing Director på Inission Syd.

Är du mer nyfiken på Skånemarknaden ska du besöka Fastighetsmarknadsdagen Skåne på Malmö Live den 7 september. Program hittar du här och anmälan här.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Swedish Logistic Property på Branschguiden

Swedish Logistic Property äger, bygger och utvecklar fastigheter med inriktning på lager, logistik och industri.

I nära samarbete med Hyresgäster skapas effektiva och anpassade lokaler utifrån verksamheters behov och önskemål, där vi strävar efter att vara en partner som kan bidra till våra Hyresgästers utveckling och framgång.

Genom att regelbundet arbeta med att modernisera och effektivisera våra fastigheter så spar vi energi, sänker driftkostnader och givetvis värnar om vår miljö.

Med erfarenhet av fastigheter och affärer i olika bolag, ett stort kontaktnät...

Läs mer om Swedish Logistic Property på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

EU-satsning för energieffektiva bostäder testas i Göteborg

Energi/miljö Ett nytt EU-projekt, ThumbsUp, ska utveckla och demonstrera energilagringslösningar i bostäder. Projektet, som involverar 19 företag, universitet och forskningscentra, koordineras av Veolia i Spanien, medan svenska Johanneberg Science Park samordnar hur lösningen ska testas. Detta sker i Göteborg på HSB Living Lab, en av tre demonstrationsplatser.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige