Image

Fastighetsmarknadsdagen Skåne - 22 Augusti 2019

Torsdag 22 augusti 2019 kl. 9.00-16.00 (registrering och frukostmingel från 8.15)

Framtida affärsmöjligheter i en expansiv region. Ett heldagsseminarium om marknadsläget i Skåneregionen som hjälper dig att ta rätt beslut i framtiden.


Fastighetsmarknadsdagen Skåne – program

Du kan ladda ner programmet som PDF-dokument här.

8.15 Registrering och frukostmingel
Kom i tid, träffa branschkollegor och knyt nya kontakter innan själva seminariet börjar.

9.00 Välkommen!
 
Eddie Ekberg, chefredaktör, lokalnytt.se, Fastighetssverige och Nordic Property News
Cecilia Nebel, moderator

9.10 Analys – Globalt
Hur ser trenderna på den globala fastighetsmarknaden ut? Varifrån kommer pengarna och var satsas de?
Ingemar Rindstig, Nordenchef, EY Real Estate, och sidekick/expertkommentator för dagen.

9.25 Analys – Nationellt
Den svenska fastighetsmarknaden befinner sig i ett mycket intressant läge, med låga räntor, stigande kontorshyresnivåer, bostadsbrist och underskott i bostadsefterfrågan på samma gång, handeln i ett paradigmskifte som gynnar logistiksektorn. Hur ser trenderna ut för dagen och vad har vi att vänta oss framöver?
Peter Wiman, analyschef, Savills

9.50 Analys – Regionalt
Hur utvecklas fastighetsmarknaden i Malmö och Skåneregionen? Hur ser trenderna på hyres- och transaktionsmarknaderna ut och vad har vi att vänta oss framöver?
Fredrik Närholm, transaktionsprojektledare och ansvarig region syd, Nordier Property Advisors

10.05 Panel – de tunga aktörerna i regionen
   
Hur ser de ledande aktörerna inom kommersiella fastigheter i regionen på de kommande åren? Vad ligger fokus på och vilka är de mörkaste molnen på fastighetshimlen?
Ulrika Hallengren, vd, Wihlborgs, Olof Andersson, vd, Trianon, Ola Orsmark, vd, Castellum Öresund, Fredrik Närholm, transaktionsprojektledare och ansvarig region syd, Nordier Property Advisors

10.30 Fika- och mingelpaus

11.05 Panel – ett bättre klimat
  
Även om utvecklingen under en längre tid har gått mot allt grönare och mer klimatvänliga fastigheter står branschen fortfarande för en stor del av de totala koldioxidutsläppen. Hur ser trenderna ut när det kommer till energieffektivitet, bättre inomhusklimat och mer hälsosamma arbetsplatser?
Hans Wallström, nordisk hållbarhetschef, Skanska Kommersiell Utveckling, Thomas Lindborg, vice vd, Lindinvent, Rikard Silverfur, utvecklings- och hållbarhetschef, Fastighetsägarna Sverige

11.30 Trender inom social hållbarhet
Sedan socialantropologen Viktoria Walldin anställdes på White för tio år sedan har hon varit en av förgrundsfigurerna inom social hållbarhet i fastighets- och arkitektur-Sverige. Här berättar hon om de senaste trenderna och ger konkreta exempel kring hur arkitekturen kan användas för att utveckla den sociala hållbarheten.
Viktoria Walldin, partner och socialantropolog, White

11.55 Makroanalys – Annika Winsth om omvärldens påverkan
Handelskrig, Brexit, Ingves, Trump-Twitter, minusräntor, osäker bostadsmarknad. Den svenska ekonomin och tillväxten påverkas av en mängd yttre faktorer. Annika Winsth, Sveriges kanske mest välrenommerade ekonom, ger oss koll på de viktigaste trenderna just nu.
Annika Winsth, chefsekonom, Nordea

12.25 Lunch- och mingelpaus

13.25 Coworking – är konceptet hyra eller inte?
 
Coworking är ett buzzword på allas läppar just nu. Men konceptet innehåller en del juridiska frågetecken. Advokaterna Oskar Frankki och Jonas Månsson reder ut vad som gäller kring den heta kontorstrenden.
Oskar Frankki och Jonas Månsson, Advokatfirman Delphi

13.45 Digitaliseringstrender
Det sägs att den digitala utvecklingen i framtiden aldrig kommer att gå så långsamt som nu. Digitaliseringen påverkar vårt sätt att leva, interagera, shoppa, resa och arbeta. Våra liv ser i många delar annorlunda ut i dag jämfört med för bara tio år sedan. Så hur lever vi om ytterligare tio år? Hur ser trenderna inom den digitala utvecklingen ut? Hur påverkar denna evolution stadsbilden och därmed fastighetssektorn?
Oliver Larsson, director, WSP Telecom

14.15 Profilen: Jacob Karlsson – på väg till börsen
Jacob Karlsson är löparproffset som efter en allvarlig motocrossolycka istället valde att satsa på fastigheter. Nu är han, vid 33 års ålder, på väg att bli börs-vd. K-Fastigheter, som han grundade 2010 och äger tillsammans med Balders Erik Selin, ska börsnoteras i november.
Jacob Karlsson, vd, K-Fastigheter

14.40 Fika- och mingelpaus

15.10 Fastighetsbranschen digitaliseras – har vi kompetensen?
 
Digitalisering och automatisering påverkar fastighetsbranschens affärsmodeller, organisationer och medarbetare. Hur behöver medarbetarna utvecklas för att vara fortsatt attraktiva och hur gör vi för att våga anställa medarbetare med för fastighetsbranschen nya kompetenser?
Susanne Åhlén, vd, Fasticon Kompetens och Jan Gösbeck, vice vd och affärsutvecklingschef, Fasticon Kompetens

15.35 Heta stolen: Jens Engwall
Jens Engwall är en av de tyngsta fastighetsprofilerna i landet. Han har gjort sig känd som en av branschens främsta opportunister och har de senaste 25 åren lett några av branschens mest transaktionsintensiva bolag – Kungsleden, Hemfosa och sedan i höstas Nyfosa som knoppades av från Hemfosa. Hur ser Jens Engwall på läget för dagen, möjligheter och risker på fastighetsmarknaden i allmänhet och den skånska marknaden i synnerhet?
Jens Engwall, vd, Nyfosa

Fastighetsmarknadsdagen Skåne

Var: Malmö Live, Dag Hammarskjölds Torg.

När: Torsdag 22 augusti 2019

Kl. 09.00–16.00 (registrering och frukostmingel från 8.15)

Pris: 4995 kronor exkl. moms.

Du anmäler dig till seminariet här:

Fastighetsmarknadsdagen Skåne är ett heldagsseminarium om fastighetsmarknad, näringslivsutveckling och framtiden i Skåne.

Under seminariet avhandlas ett stort antal aktuella ämnen om den kommersiella fastighetsmarknaden som hjälper dig att ta rätt beslut i framtiden.

Du kan följa framväxten av årets seminarium på den här sajten – här presenterar vi nya programpunkter och nyheter relaterade till eventet.

Nedan kan du läsa om förra årets upplaga: 
2018

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:

Eddie Ekberg
0736-574316
eddie@fastighetssverige.se

Nicklas Tollesson
0705-841402
nicklas@fastighetssverige.se
 

Partners:


 

Se filmen från 2019 års event här: