Image

Fastighetsmarknadsdagen Skåne - 20 Oktober 2020

12 november

Framtida affärsmöjligheter i en expansiv region. Ett heldagsseminarium om marknadsläget i Skåneregionen som hjälper dig att ta rätt beslut i framtiden.


Preliminärt program – håll utkik efter uppdateringar!

8.15 Registrering och frukost
Kom i tid och träffa branschkollegor innan själva seminariet börjar.

9.00 Välkommen!
Eddie Ekberg, chefredaktör, lokalnytt.se, Fastighetssverige och Nordic Property News, och Trine Grönlund, moderator

9.15 Analys – den internationella fastighetsmarknaden
Hur har coronapandemin påverkat de stora internationella flödena på fastighetsmarknaden? Ingemar Rindstig, Nordenchef på EY och expertkommentator för dagen, inleder med en internationell utblick.
Ingemar Rindstig, Nordenchef, EY Real Estate

9.30 Makroanalys – vart är världen på väg?
2020 är minst sagt ett speciellt år. Vid sidan av problem med Brexitförhandlingar och handelskonflikter kom den svarta svanen i form av en pandemi. Och den 3 november är det dags för amerikanskt presidentval. Swedbanks Pernilla Johansson analyserar världen och makroekonomin som den ser ut för dagen. Hur mår världen och vart är den på väg?
Pernilla Johansson, senior ekonom, Swedbank

10.00 Analys – fastighetsmarknaden i Sverige
Fastighetsmarknaden har under coronatiden ökat på skillnaderna som fanns redan före pandemin: Logistik, samhällsfastigheter och logistik ses som säkra hamnar, medan retailsektorns problem har förstärkts. Hur ser trenderna på den svenska fastighetsmarknaden ut? Vad har vi att vänta oss framöver?
Peter Wiman, analyschef, Savills

10.30 Fikapaus

11.00 Analys – Öresundsmarknaden
 
Hur har pandemin påverkat transaktionsmarknaden i regionen? Vilka affärer har gjorts och till vilka nivåer? Hur ser investeringsintresset ut och vad händer framöver?
Jarl Olsson, vd, och Claes Lennartsson, partner, Catella Malmö

11.25 Panel – läget på marknaden just nu
En panel med företrädare för ledande branschaktörer tar tempen på marknaden i Malmö och Skåne just nu. Hur har pandemin påverkat och förändrat marknaden? Hur ser lokalefterfrågan ut för dagen och hur ser framtiden ut?
Martin Filipsson, franchisetagare, Svensk Fastighetsförmedling, Malmö, Magnus Prochéus, regionchef, Wihlborgs, Anna Stenkil, regionchef, Vasakronan 

11.50 Efter Covid 19 – framtidens kontor
Ny teknik, nya tjänster och nya sätt att arbeta ställer våra kontor inför en dramatisk förändring framåt. Helt klart är att framtidens kontor är ett smart och genomtänkt möte av teknik, design och människa. Vilka är trenderna? De största förändringarna? Kontor versus hemmakontor? Vi lyfter även ett case study från Tengboms Malmökontor – en flytt som går från större till betydligt mindre ytor.
Nadia Tolstoy, inredningsarkitekt, partner och omvärldsanalytiker, Tengbom

12.15 Lunch

13.15 Vad signalerar din fastighet?
  
Coronakrisen har skyndat på digitaliseringen och många tror att även på längre sikt kommer kontorets betydelse att minska. De nya förutsättningarna kräver en mer genomtänkt branding av fastigheten, som måste bli så attraktiv att lokalerna kan konkurrera med videomöten och hemarbete. Hur skapar man den attraktivitet, identitet och värde som behövs framöver? Vad kan kontorsfastighetsägare lära av bostadssidan och hur arbetar de allra främsta i världen med property branding? Hur ser forskning, trender och utvecklingen ut ur ett internationellt perspektiv?
Maria Whyte, grundare, Whyte Lilja och Anna Blank, grundare, Näpen

13.40 Programpunkt presenteras inom kort!

14.05 Profilen – Olof Andersson
Olof Andersson är grönsakshandlaren som i början av 2000-talet sålde sitt grossistbolag och sedan valde att gå in i fastighetsbranschen. 2006 köpte han Trianon som han sedan dess har utvecklat till ett noterat bolag med över fem miljarder i börsvärde. Han är fortfarande bolagets största aktieägare. Hur ser han på marknadsläget för närvarande?
Olof Andersson, vd och storägare, Trianon

14.35 Fikapaus

15.05 Retailmarknaden under och efter Covid 19
Retailsektorn har länge varit i en transformation, som nu påskyndas av Covid-19 – handeln tillhör ju de allra värst drabbade sektorerna av pandemin. Hur jobbar men nu för att komma vidare och skapa lönsam business? Hur ser framtidens vinnare ut och vad bör fastighetsägare göra?
Anna K Johansson, senior projektledare, TAM Retail

15.30 Intervju – succéåret 2020
Det har varit det mest omtumlande året på väldigt, väldigt länge – men samtidigt finns det framgångshistorier, även i fastighetssektorn. K-Fastigheter noterades på Stockholmsbörsen för mindre än ett år sedan – och bolaget har mer än fördubblats i börsvärde under året och värderas högst av de noterade bolagen i förhållande till substansvärde. Hur ser Hässleholmssonen Jacob Karlsson på det första året som börs-vd och hur ser framtiden ut?
Jacob Karlsson, vd, grundare och storägare, K-Fastigheter

16.00 Avslutning



Fastighetsmarknadsdagen Skåne

Var: Malmö Live, Dag Hammarskjölds Torg.

När: 12 november 09.00–16.00 (registrering och frukostmingel från 8.15)


Pris: 4995 kronor exkl. moms.

Du anmäler dig till seminariet här:

Till och med den 21 oktober kan du anmäla tre personer från ditt företag och bara betala för två.

Med anledning av corona-pandemin har vi på Fastighetssverige valt att öka säkerhetsnivån till max vad gäller hygien på samtliga våra seminarier. Det kommer att finnas relevant skyddsutrustning, såsom handsprit och ansiktsmasker, tillgänglig på plats och vi kommer att möblera med generöst utrymme i seminariesalen för att säkerställa att vi kan hålla social distans enligt nu gällande regler och rekommendationer. Hotellen kommer också att ha maximalt förhöjda städ- och hygienrutiner kring alltifrån toaletter till all kost som serveras under dagen.
 

Fastighetsmarknadsdagen Skåne är ett heldagsseminarium om fastighetsmarknad, näringslivsutveckling och framtiden i Skåne.

Under seminariet avhandlas ett stort antal aktuella ämnen om den kommersiella fastighetsmarknaden som hjälper dig att ta rätt beslut i framtiden.

Du kan följa framväxten av årets seminarium på den här sajten – här presenterar vi nya programpunkter och nyheter relaterade till eventet.

Nedan kan du läsa om förra årets upplaga: 
2019

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:

Eddie Ekberg
0736-574316
eddie@fastighetssverige.se

Nicklas Tollesson
0705-841402
nicklas@fastighetssverige.se
 

Partners:







 

Se filmen från 2019 års event här: