Image
Skanskas Leed-projekt på Kungsholmen i Stockholm. Bild: Skanska.
Skanskas Leed-projekt på Kungsholmen i Stockholm. Bild: Skanska. Bild: Skanska

Skanska startar Leed-projekt i Stockholm

Bygg Skanska utvecklar andra etappen av bostadsprojektet Västermalms Strand på Kungsholmen i Stockholm i ett gemensamägt bolag med Index Estate. Investeringen genomförs av Skanska Sverige och uppgår till cirka 90 miljoner kronor och Skanska Sveriges bygguppdrag till cirka 420 miljoner kronor som inkluderas i det första kvartalet.
Publicerad den 10 Februari 2011

Andra etappen, kvarteret Jublet, omfattar 240 bostadsrätter i bästa sjöläge vid kajen på västra Kungsholmen. Avsikten är att bostäderna ska certifieras enligt det internationella miljösystemet Leed (Leadership in Energy and Environmental Design). Den första etappen i grannkvarteret Välbehaget var först i Sverige med att ansöka om denna certifiering för bostäder.

Bostäderna får hög miljöprofil med mycket låg energianvändning, nära de nivåer som gäller för passivhus. Byggtekniken bygger på gröna lösningar som Skanska har utvecklat för passivhusprojektet Blå Jungfrun och för första etappen av Västermalms Strand.

– Första etappen av Västermalms Strand har sålt mycket väl och intresset har varit stort för den gröna profilen. Nu går vi vidare med nästa etapp och utvecklar miljöprofilen ytterligare, säger Ola Jansson, affärsutvecklare på Skanska.

Cirka 65 procent av lägenheterna är redan sålda och första inflyttning beräknas till årsskiftet 2012/2013.

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige