Image

Skanska får två uppdrag värda 3,7 miljarder kronor

AFFÄRER Skanska får två uppdrag värda tillsammans 3,7 miljarder kronor. Det handlar om renovering av FN:s huvudkkontor och ett barnsjukhus i Orlando.
Publicerad den 25 Juni 2009

Som meddelats i juli 2007 har Skanska blivit utvalt av Förenta Nationerna, FN, att genomföra byggledningsuppdraget för FN:s Capital Master Plan (CMP) som innebär renovering och uppgradering av den internationella organisationens högkvarter i New York.

Projektet genomförs i etapper fram till 2013, med ett förväntat värde om totalt cirka åtta miljarder kronor. Skanska och FN kommer att förhandla separata kontrakt för varje del av projektet och inkludera dessa i Skanskas orderingång i det kvartal som delkontrakten tecknas.

Inräknat dagens delkontrakt har hittills, cirka 4,1 miljarder kronor, av den totala kontraktssumman inkluderats i orderingången.

Den nu aktuella etappen omfattar renovering av källarplanen samt färdigställande av en temporär konferensanläggning, North Lawn Conference Building, och tillfälliga kontorslokaler.

Dessutom har Skanska tecknat kontrakt för att ansvara för byggledningen av Nemours Children's Hospital vid Lake Nona medicinska center i Orlando, Florida. Kontraktssumman uppgår till cirka 1,7 miljarder kronor, vilket inkluderats i den tidigare rapporterade orderingången till och med maj i det andra kvartalet. Kund är Nemours.

Projektet omfattar ett cirka 57 000 kvadratmeter stort barnsjukhus med 95 patientrum. Sjukhusbyggnaden ska även inrymma akutmottagning och avdelningar för diagnostik, forskning och utbildning som ska integreras med övriga vårdenheter som planeras inom området.

Byggarbetet inleds omgående och sjukhuset ska vara färdigställt i juni 2012.

Arkitekt är Stanley Beaman & Sears i samarbete med Perkins+Will.

Tillsammans är uppdragen värda 3,7 miljarder kronor.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

En tidigare Balder-topp frikänns från åtal om grovt insiderbrott

Juridik I april hölls hovrättsförhandlingar i det uppmärksammade Collector-målet där elva personer sedan tidigare är dömda i tingsrätten för insiderhandel i nischbanken som skedde under januari 2020. Nu har domen kommit och hovrätten frikänner samtliga inblandade utom en av de huvudmisstänkta före detta Balder-topparna som alltjämt döms för grovt insiderbrott även i hovrätten, den andre frikänns dock från åtalet om grovt insiderbrott. Ekobrottsmyndighetens åklagaren i fallet kommenterar hovrättens domar för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige