Image

Skanska får stimulansprojekt för 660 miljoner

BYGG Skanska har fått uppdraget att bygga om och bredda genomfartsleden I-215 i San Bernardino, Kalifornien. Skanskas andel av kontraktssumman uppgår till cirka 660 miljoner kronor, vilket inkluderas i orderingången för det tredje kvartalet. Kund är staden San Bernardino.
Publicerad den 25 September 2009

Projektet har beviljats mer än 900 miljoner kronor från den amerikanska regeringens stimulanspaket, American Recovery and Reinvestment Act (ARRA). Den totala ordersumman för det Skanska-ledda konsortiet uppgår till drygt en miljard kronor. Projektet är det första som får över 700 miljoner kronor i stimulansstöd.

Uppdraget gäller två etapper, totalt 2,3 kilometer, som ska byggas ut med två nya filer. Därutöver ingår ombyggnad av ett antal på- och avfarter längs den aktuella sträckan liksom installation av signalsystem och byggande bullerskydd.

Arbetet påbörjas i november och beräknas pågå i fyra år.

Projektet genomförs i ett konsortium där Skanska som ledare har 60 procent och det lokala byggföretaget Steve P. Rados, Inc har 40 procent.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige