Image

SFV säljer i Visby

Transaktioner Statens fastighetsverk säljer före detta Försäkringskassan i Visby till Kå Cu fastigheter som ska bygga om fastigheten till studentbostäder. Köpeskillingen är cirka 19 miljoner kronor.
Publicerad den 10 Juni 2015

Innan ombyggnaden sätter igång hösten 2015 kommer marken, i vilken det finns miljögifter, att saneras.

Kå Cu fastigheter är ett privatägt fastighetsbolag som kommer att renovera och bygga om byggnaderna på de båda fastigheterna till studentbostäder och kontor. Företagets förhoppning är att längre fram även kunna producera nya bostäder i området i samarbete med Region Gotland.

- Vårt mål är att området i framtiden ska innefatta 100 till 150 bostäder – studentbostäder, ungdomsbostäder, hyresrätter och eventuella bostadsrätter. Det centrala läget på ön, med bland annat närheten till Högskolan i Visby, är fint och attraktivt. Ett första mål är att vi ska ha ett 40-tal studentlägenheter på plats när höstterminen 2016 startar, säger Johnny Ruthström, vd för R&L Bygg, byggbolaget under KåCu som kommer att utföra ombyggnationen.

De två byggnaderna, uppförda på 1970-talet, ligger bredvid den gamla järnvägsstationen på en plats där det tidigare funnits bland annat lokstallar. För ett par år sedan konstaterades att marken innehåller miljögifter. En förutsättning för arbetet med en ny plan för området är att marken blir fri från gifter. I början av hösten påbörjas därför saneringen av marken vid fastigheten Järnvägen 2, något som Statens fastighetsverk till stor del kommer att bekosta.

- För att ta vårt ansvar och för att möjliggöra byggnation av studentbostäder kommer vi att ta på oss 75 procent av saneringskostnaderna. Saneringen innebär antingen att jorden tvättas eller att den helt byts ut. Ytterligare markundersökningar kommer att visa vilket tillvägagångssätt som är bäst just här. Oavsett metod är det kostsamt, säger Frida Lindqvist, fastighetsutvecklare vid Statens fastighetsverk.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Baldertopparna häktade – insiderhärvan växer i omfång

Bolag Under fredagen hölls häktningsförhandlingar mot Baldertopparna Marcus Hansson och Magnus Björndahl som misstänks för grovt insiderbrott. Båda männen nekar till brott men häktades på sannolika skäl efter förhandlingarna. Totalt är hela elva personer misstänka i insiderhärvan bekräftar åklagaren för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY