Image

Sex personer åtalas för korruptionshärvan på SFV

Juridik Åklagaren har under tisdagen åtalat sex personer misstänkta för bland annat grovt tagande av muta, grovt givande av muta, grov trolöshet mot huvudman och tjänstefel i ett ärende där tre av de åtalade tidigare varit anställda på Statens fastighetsverk.


Ingrid Eiken Holmgren.

Statens fastighetsverk: Nio nya direktörer

Bolag Inom Statens fastighetsverk (SFV) pågår ett förändringsarbete som bland annat tydliggör organisationen, stärker ledarskapet och utvecklar verksamheten samt förvaltningskulturen i myndigheten. Ett led i detta är rekryteringen av direktörer som ska ingå i generaldirektör Ingrid Eiken Holmgrens ledningsgrupp. Direktörerna har tillträtt sina uppdrag successivt och från och med oktober är samtliga på plats.


SFV säljer i Visby

Transaktioner Statens fastighetsverk säljer före detta Försäkringskassan i Visby till Kå Cu fastigheter som ska bygga om fastigheten till studentbostäder. Köpeskillingen är cirka 19 miljoner kronor.


Sveriges ambassad i London totalrenoveras

Bygg/Arkitektur Sveriges ambassad i London ska renoveras såväl invändigt som utvändigt.
– Senast en totalrenovering genomfördes var för trettio år sedan, säger Berit Nilsson, fastighetschef vid Statens fastighetsverk.


Björn Anderson blir generaldirektör för SFV

Karriär Regeringen har utsett Björn Anderson till ny generaldirektör för Statens fastighetsverk. Han har varit tillförordnad vd sedan 1 mars 2013.


Nationalmuseum i Stockholm ska renoveras för första gången på 148 år.

Nu påbörjas renoveringen av Nationalmuseum

Bygg/Arkitektur För första gången på 148 år ska Nationalmuseum på Blasieholmen i Stockholm få en genomgripande renovering.


SFV går vidare med BAU för nordisk ambassad

Bygg/Arkitektur Statens Fastighetsverk planerar att uppföra en gemensam ambassad för Sverige, Norge och Finland på den svenska tomten i Hanoi, Vietnam.
Nu står det klart att det blir förslaget från BAU som Statens fastighetsverk väljer att utveckla vidare.


Gammalt hantverk bakom restaurering av Naturhistoriska

Bolag Naturhistoriska riksmuseets karaktäristiska koppartorn har fått ny glans. Statens fastighetsverk (SFV) har nyligen avslutat en utvändig och invändig renovering av huvudbyggnadens kupol och ovanliggande torn, ett restaureringsarbete som utförts på hög höjd med traditionella hantverksmetoder.


Här är bidragen till Skissernas museum

Bygg/Arkitektur Tre arkitektkontor gör upp om att få gestalta utbyggnaden av Skissernas Museum i Lund. Nu presenteras förslagen.


SFV uppför unik ubåtshall i Karlskrona

Bygg/Arkitektur Statens fastighetsverk uppför just nu Marinmuseums nya ubåtshall på Stumholmen i Karlskrona. Byggnaden, som sluter tätt kring ubåtarna HMS Neptun och Hajen 1, är unik så till vida att sedan Vasamuseet byggdes på 1980-talet har inget större fartyg än Neptun byggts in i Sverige.


Här är nya Kungliga biblioteket

Bygg/Arkitektur För första gången på många år kan rariteter ur Kungliga bibliotekets samlingar nu visas upp för besökare, däribland den unika Djävulsbibeln. Det är en av nyheterna som möjliggjorts i och med den renovering och ombyggnad av Kungliga biblioteket som Statens fastighetsverk arbetat med under två års tid. Se bilderna här.


KLP anställer och öppnar kontor i Stockholm

Bolag KLP Fastigheter öppnar i maj ett eget kontor i Stockholm.
Tre personer har anställts.


Affärsidé belönas med ett hyresfritt år

Bolag Statens Fastighetsverk arrangerar en idétävling kring Lövstabruk i Tierp.
Den affärsidén som skapar mest mervärde till Lövstabruk belönas med ett hyresfritt år.


UD minskar ambassadyta

Uthyrning UD tecknar ett nytt hyresavtal med Statens fastighetsverk för ambassaden i Tokyo. Avtalet gäller en mindre yta än tidigare.


Huge tillsätter chef för boende

Karriär Anders Daniels har tillträtt på en nyinrättad tjänst som chef för Huge Fastigheters nya affärsområde boende. Han kommer närmast från Statens Fastighetsverk, där han arbetade med verksamhetsutveckling och förvaltning.


SFV hyr ut i Gamla riksarkivet

Uthyrning Statens fastighetsverk hyr ut 1 500 kvadratmeter kontor i Gamla riksarkivet på Riddarholmen i Stockholm.


Stenkasern blir hotell och restaurang

Uthyrning Stenkasernen vid Fredriksborgs fästning på Värmdö blir hotell och restaurang. Det står klart sedan Statens fastighetsverk (SFV), förvaltare av platsen, i dagarna skrivit kontrakt med de lokala entreprenörerna Thomas och Eva Persson.


Akademiska Hus köper av Statens fastighetsverk

Transaktioner Akademiska Hus köper fastigheten Växtekologen i Uppsala av Statens fastighetsverk.


Ny fastighetschef på Statens fastighetsverk

Karriär Lenka Medin blir ny fastighetschef för fastighetsområde Musei- och teaterbyggnader på Statens fastighetsverk (SFV).


Dansmuseet flyttar till Drottninggatan

Uthyrning Ett tolvårigt hyresavtal har tecknats mellan Statens fastighetsverk (SFV) och Dansmuseet gällande museets nya hemvist. Lokalen, som är cirka 1 500 kvadratmeter stor, är belägen på Drottninggatan i centrala Stockholm och består av två före detta bankhallar. Förutom utställningsyta på två plan kommer museets entréplan att innehålla butik, restaurang och kontor. Våren 2013 väntas Dansmuseet kunna slå upp sina nya portar för besökare.