Image

SFV hyr ut i Gamla riksarkivet

Uthyrning Statens fastighetsverk hyr ut 1 500 kvadratmeter kontor i Gamla riksarkivet på Riddarholmen i Stockholm.
Publicerad den 15 November 2012
Annons
Image
Gamla riksarkivet. Bild: Statens fastighetsverk. Bild: Statens fastighetsverk
Gamla riksarkivet. Bild: Statens fastighetsverk.

Statens fastighetsverk hyr ut 1 500 kvadratmeter till produktionsbolaget Eyeworks i Gamla riksarkivet på Riddarholmen i Stockholm.

SFV:s ambition är att övriga delar av byggnaden, bland annat restaurang och filmsal, ska vara öppna för allmänheten.

- En förutsättning för att bli hyresgäst i den här speciella byggnaden är utöver lämplig verksamhet att man har förmåga att uppskatta huset med alla dess egenheter. Kulturvärdet är Gamla riksarkivets största tillgång, något Eyeworks ser. Vi hälsar dem varmt välkomna som hyresgäster, säger Johan Zetterberg, fastighetschef vid Statens fastighetsverk.

Eyeworks kommer att ha sitt huvudkontor i Gamla riksarkivet med arbetsplatser för 100-150 personer samt rum för redigering av film- och tv-produktioner. Inflyttning sker i maj.

- Vi ser mycket fram emot att flytta in i Gamla riksarkivet. Huset har en fantastisk atmosfär och lämpar sig perfekt för den kreativa verksamhet Eyeworks bedriver, säger Alexander Jamal, affärschef på Eyeworks.

I Gamla riksarkivet finns sedan renoveringen 2009-2011 en restaurang med ett förstklassigt och modernt restaurangkök. Det finns även en filmsal med plats för 70 besökare vilket möjliggör för konferenser och event.

- Arbetet med att hitta en bra restauratör till Gamla riksarkivet har inletts. Vår ambition är att delar av byggnaden ska vara öppen för allmänheten, att både turister och stockholmare ska ha tillgång till detta unika och vackra hus, säger Johan Zetterberg.

Kortfakta renoveringen
2009-2011 gjorde Statens fastighetsverk en varsam renovering för att göra Gamla riksarkivet brandsäkert, tillgängligt och för att förse byggnaden med moderna tekniska system. Hela huset är nu upprustat och upputsat. Rumsindelningen är intakt och de dekorativa detaljerna bevarade. Statens fastighetsverk kommer att göra några mindre hyresgästanpassningar innan Eyeworks flyttar in i maj 2013.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Baldertopparna häktade – insiderhärvan växer i omfång

Bolag Under fredagen hölls häktningsförhandlingar mot Baldertopparna Marcus Hansson och Magnus Björndahl som misstänks för grovt insiderbrott. Båda männen nekar till brott men häktades på sannolika skäl efter förhandlingarna. Totalt är hela elva personer misstänka i insiderhärvan bekräftar åklagaren för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY