Image

Björn Anderson blir generaldirektör för SFV

Karriär Regeringen har utsett Björn Anderson till ny generaldirektör för Statens fastighetsverk. Han har varit tillförordnad vd sedan 1 mars 2013.
Publicerad den 29 Juli 2014

Förordnandet gäller från 25 juli 2014 till 24 juli 2020.

Björn Anderson har tidigare erfarenhet som bankjurist och har sedan 1995 varit anställd i SFV.

- Jag är mycket glad att Björn Anderson har tackat ja till uppdraget som generaldirektör för Statens fastighetsverk. Hans tidigare erfarenheter och den kunskap han har visat prov på under det gångna året som tillförordnad generaldirektör för SFV passar utmärkt för att leda och utveckla Statens fastighetsverk framöver, säger civil- och bostadsminister Stefan Attefall.

SFV är den myndighet som förvaltar den största delen av Sveriges byggda kulturarv. Myndighetens ansvar är att vårda, bevara och utveckla de statligt ägda fastigheterna på ett sätt som innebär god resurshushållning och hög ekonomisk effektivitet samtidigt som fastigheternas kultur- och naturmiljövärden bevaras och utvecklas. SFV har cirka 370 anställda på kontor runt om i Sverige, bland annat Stockholm (huvudkontor), Uppsala, Göteborg och Östersund.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige