Image

UD minskar ambassadyta

Uthyrning UD tecknar ett nytt hyresavtal med Statens fastighetsverk för ambassaden i Tokyo. Avtalet gäller en mindre yta än tidigare.
Publicerad den 7 Mars 2013
Annons
Image
Ambassaden i Tokyo. Bild: Åke E:son Lindman
Ambassaden i Tokyo.

- Vi är nöjda över att ha kommit till en uppgörelse som innebär att vi kan behålla UD som hyresgäst och därmed fastigheten, säger Berit Nilsson, fastighetschef vid Statens fastighetsverk.

- UD avser teckna ett tioårigt hyreskontrakt och med det i botten har vi goda möjligheter att utveckla huset tillsammans med UD och våra andra hyresgäster, Business Sweden och Tillväxtanalys, samt med nya intressenter.

Fastigheten kommer härmed att fortsätta vara en viktig mötesplats i centrala Tokyo och ett landmärke för Sverige.

- Fastigheten är unik, med spännande arkitektur och god kvalitet. Att utveckla den är ett arbete vi ser fram mot liksom att välkomna nya hyresgäster, säger Berit Nilsson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Baldertopparna häktade – insiderhärvan växer i omfång

Bolag Under fredagen hölls häktningsförhandlingar mot Baldertopparna Marcus Hansson och Magnus Björndahl som misstänks för grovt insiderbrott. Båda männen nekar till brott men häktades på sannolika skäl efter förhandlingarna. Totalt är hela elva personer misstänka i insiderhärvan bekräftar åklagaren för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY