Image

UD minskar ambassadyta

Uthyrning UD tecknar ett nytt hyresavtal med Statens fastighetsverk för ambassaden i Tokyo. Avtalet gäller en mindre yta än tidigare.
Publicerad den 7 Mars 2013
Ambassaden i Tokyo. Bild: Åke E:son Lindman
Ambassaden i Tokyo.

- Vi är nöjda över att ha kommit till en uppgörelse som innebär att vi kan behålla UD som hyresgäst och därmed fastigheten, säger Berit Nilsson, fastighetschef vid Statens fastighetsverk.

- UD avser teckna ett tioårigt hyreskontrakt och med det i botten har vi goda möjligheter att utveckla huset tillsammans med UD och våra andra hyresgäster, Business Sweden och Tillväxtanalys, samt med nya intressenter.

Fastigheten kommer härmed att fortsätta vara en viktig mötesplats i centrala Tokyo och ett landmärke för Sverige.

- Fastigheten är unik, med spännande arkitektur och god kvalitet. Att utveckla den är ett arbete vi ser fram mot liksom att välkomna nya hyresgäster, säger Berit Nilsson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige