Image
Strängnäs i morgonljus.
Strängnäs i morgonljus. Bild: Wikimedia commons

SFAB och Peab bygger om kommunhuset i Strängnäs

Bygg/Arkitektur Strängnäs Fastighets AB och byggentreprenören Peab Sverige AB har undertecknat ett samverkansavtal för att bygga om kommunhuset i Strängnäs. I det ombyggda kommunhuset ska kommunens och bolagens tjänstepersoner samt service för invånarna rymmas.
Publicerad den 18 September 2023

Ombyggnationen kommer att ske genom en så kallad samverkansentreprenad, även kallad partnering, där projektet drivs tillsammans i ett öppet samarbete.

– Vi är väldigt stolta och glada över att kunna påbörja ett samarbete mellan Strängnäs Fastighets AB, Strängnäs kommun och Peab. Det ska bli spännande att se hur våra organisationer kan ta fram det bästa ur varandra och arbeta mot ett och samma mål, säger Niklas Nybro, projektchef på Strängnäs Fastighets AB.

Kommunhuset byggdes 1994 och är i behov av modernisering och ombyggnad för att passa dagens behov och verksamhet.

Strängnäs Fastighets AB, Strängnäs kommun och Peab kommer nu bland annat att arbeta med att ta fram ritningar, tidsplaner och kostnadskalkyler innan projektet kan gå in i produktionsfasen. Själva ombyggnationen är planerad att starta i början av 2024.

– Som Nordens samhällsbyggare är vi glada över att få bidra till utvecklingen av befintligt bestånd. Vi är tacksamma för det förtroende Strängnäs kommun ger oss och ser fram emot att tillsammans skapa mer tidsenliga lokaler för verksamheten, säger Paul Strand, arbetschef på Peab Sverige AB.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Westerlinds och A-hus satsar på småhus i Norrland

Bostäder Westerlinds ska representera A-hus, Sveriges tredje största husleverantör, i ny satsning på den norrländska marknaden. Det handlar om en totalentreprenad, främst på expansiva orter som exempelvis Skellefteå, Sundsvall och Umeå. Fastighetssverige har talat med Tobias Wikström, affärsområdeschef på Westerlinds, och han utesluter inte nyanställningar på sikt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige