Image
Våren 2027 flyttar Setterwalls in i det spektakulära kontoret i ett av Stockholms mest omtalade projekt.
Våren 2027 flyttar Setterwalls in i det spektakulära kontoret i ett av Stockholms mest omtalade projekt. Bild: Sturegallerian AB

Setterwalls flyttar in i miljardsatsningen

Uthyrning Setterwalls Advokatbyrå flyttar in i Sturekvarterets nya toppvåning.
Publicerad den 26 Augusti 2024

Setterwalls Advokatbyrå växer ur och växlar upp. Sveriges tredje största advokatbyrå inom affärsjuridik flyttar till de två översta våningarna i miljardsatsningen Sturekvarteret. Med en yta på cirka 2 600 kvadratmeter och takterrasser med milsvid utsikt över Stockholm är satsningen ett led i byråns tillväxtstrategi.

Setterwalls Advokatbyrå biträder företag, organisationer och myndigheter inom affärsjuridiska frågor, lokalt som globalt. Med tre kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö och 320 anställda är de Sveriges tredje största advokatbyrå inom affärsjuridik.

Under våren 2027 flyttar Setterwalls in i det spektakulära kontoret i ett av Stockholms mest omtalade projekt: om- och nybyggnationen av Sturekvarteret. Setterwalls kommer att hyra två fristående byggnader på taket i det storslagna kvarteret.
– Som ledande affärsjuridisk byrå är vår drivkraft att stärka svenskt affärsliv genom att biträda våra klienter med affärsjuridik på absolut högsta nivå. Givetvis ska även vårt kontor vara placerat på toppen och hålla samma höga nivå! Därför känns det fantastiskt att vi kommer att driva vår verksamhet i Stockholms finaste kontor. De nya lokalerna ger oss möjlighet att skapa en otroligt fin arbetsmiljö för våra medarbetare och klienter här i Stockholm. Ett kontor att excellera i, och ett naturligt steg i vår tillväxtresa, säger Henrik Kjellander, Managing Partner, Setterwalls.

Setterwalls kontorsyta spänner genom hela kvarteret och har tre takterrasser i olika väderstreck, med sensationell utsikt över Stockholms takåsar. De unika lokalerna präglas av generösa ljusinsläpp, spännande planlösningar och flexibla ytor som är både öppna och slutna.

Bevarandet av den kulturhistoriska miljön kring Sturekvarteret är en miljardsatsning av ADIA, som i Sverige företräds av Tam Group. De historiska fasaderna från 1800-talet genomgår en omfattande restaurering, medan andra delar byggs ut för att möta dagens behov av funktion, design och hållbarhet. Hela Stureprojektet beräknas uppnå LEED Platinum, den högsta nivån för hållbarhetscertifiering.

I projektet löper återbruk och bevarande som en röd tråd. En del originaldetaljer som kakelugnar och snickerier bevaras, medan andra tidstypiska uttryck som bröstpanel och parkettgolv återskapas i nyskick.
– Vi är mycket glada att en av Sveriges främsta affärsjuridiska advokatbyråer väljer Sveriges främsta adress. Förhyrningen är tydligt ett kvitto på projektets styrka och att vår satsning på hållbar kvalitet var ett riktigt beslut, säger Andreas Philipsson, projektdirektör för Sturegallerian AB.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Miljonprogrammens öde: "Allmännyttan bör byggas färdigt"

Bygg/Arkitektur Rivning av miljonprogrammets fastigheter är en ståndpunkt som ofta kommer upp i debatten. Men i en debattartikel vill nu fem aktörer i stället se en upprustning och en vidareutveckling av de aktuella byggnaderna – genom tillbyggnad och delägarboende.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige