Image
Stockholm.

Ny mataffär till Sturekvarteret

Uthyrning Sturegallerian AB skrivit avtal med en ledande operatör om en ny livsmedelsbutik på 3 100 kvadratmeter i Sturekvarteret.


Restaurerade fasader som bildar en attraktiv fond mot Stureplan och Birger Jarlsgatan i Stockholm.

Sweco får fortsatt helhetsuppdrag för Sturekvarteret

Bygg/Arkitektur Swecos uppdrag är att som huvudarkitekt och konstruktör förverkliga ombyggnationen av k-märkta Sturekvarteret till ett nytt nav för stockholmare. Tre tuffa hållbarhetscertifieringar ska uppnås. Dessutom blir Sweco arkitekt för en helt ny tunnelbaneuppgång. Uppdragen är värda cirka 63 miljoner kronor.


Jonas Ericsson, affärsområdesansvarig och kundansvarig arkitekt för handel på Strategisk Arkitektur.

Handelns förändring: "Nu handlar det mer om överlevnad"

Handel Strategisk Arkitektur ville veta mer om hur viktig den gestaltade miljön är för upplevelsen av köpcentrum och handelsplatser, och tog därför rygg på en undersökning som involverar cirka 500 köpcentrum runtom i landet. Några av slutsatserna förvånade Jonas Ericsson som är kundansvarig arkitekt för handel på Strategisk Arkitektur. För Fastighetssverige berättar han mer om fynden, hur fastighetsägare ska tänka kring upplevelsen och butikerna samt vilka aktörer som kommer klara sig bäst i den pågående lågkonjunkturen.


Stureplan.

ADIA vill förvandla kontor till bostäder vid Stureplan

Bostäder Samtidigt som den omfattande omdaningen av Sturekvarteret är i full gång vill ADIA förvandla kontor och butiker till bostäder – på "baksidan" av jätteprojektet.


Stureplan.

Underjordiska kontor på väg mot hjärtat av Östermalm

Bolag Efter kontroverserna kring nya Sturekvaretets utformning vill fastighetsägaren nu expandera – under jord.