Image
Arkitektbild av Trollbärsvägens blivande förskola i Tynnered.
Arkitektbild av Trollbärsvägens blivande förskola i Tynnered. Bild: Serneke

Serneke bygger ny förskola i Tynnered

Bygg/Arkitektur Serneke Sverige har tecknat avtal med Göteborgs stad om att bygga en ny förskola i Tynnered, Västra Frölunda. Arbetena inleds i maj och förskolan ska stå klar under hösten 2025.
Publicerad den 18 April 2024

Den nya förskolan på Trollbärsvägen i Tynnered får fem avdelningar och byggs i två plan samt källare. Entreprenaden omfattar bland annat sprängning, byggnation av två skyddsrum samt ett storkök. Byggnaden får en stomme av korslimmat trä och utvändigt görs ett omfattande arbete för att gestalta utemiljön med mycket planteringar och träarbeten.

– Vi ser fram emot att få genomföra detta totalentreprenadprojekt och under Q2 påbörja produktionen av denna fina förskola. Projektet är intressant och utmanande med bland annat skyddsrum, en stomme av KL-trä samt hårda krav på lufttäthet. Platsledningen i projektet har närmast arbetat tillsammans i projektet Capella i Karlastaden, vilket jag ser som en framgångsfaktor, säger Mikael Johansson, projektchef.

Markarbetena inleds under maj månad och under hösten 2025 ska den nya förskolan stå klar. Ordervärdet uppgår till cirka 47 miljoner kronor.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Wanngård (S): "The sky is not the limit"

Stockholm Så ser finansborgarrådet Karin Wanngård (S) i Stockholm på hur bostadsbyggandet ska kunna ta fart igen. Samtidigt erkänner hon att stadens egna mål på ett stort antal bostäder i stadens egna bolag är svåra att nå. – Vi är i en lyckosam situation i Stockholm, med privata fastighetsbolag som är välkapitaliserade, säger hon.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige