Image
Serneke bygger 81 lägenheter för Slättö i Lund.
Serneke bygger 81 lägenheter för Slättö i Lund. Bild: Serneke

Serneke bygger för Slättö i Lund

Bygg/Arkitektur Serneke har skrivit avtal med Slättö om nybyggnad av 81 bostadsrättslägenheter längs kajpromenaden vid Råbysjön i Lund. Kontraktet är värt cirka 177 miljoner kronor.
Publicerad den 9 Juli 2020

Med utsikt över kajpromenaden, Råbysjön och Råby sjöpark uppförs kvarteret Najaden med 81 bostadsrätter fördelat på två etapper. Brf Kajpromenaden 1 med 39 lägenheter och Brf Kajpromenaden 2 bestående av 42 lägenheter. Kvarteret kommer att uppföras i sex byggnader, som utöver lägenheter även kommer att inrymma en lokal, gemensamma ytor samt ett underjordiskt garage. Kvarteret som har en nära koppling till sjö och natur kommer att omges av generösa grönytor. Bostäderna beräknas stå färdiga januari 2023.

– Vi är mycket glada för förtroendet att få bygga detta projekt tillsammans med Slättö och att få bidra till den fortsatta utvecklingen av Råby i Lund, säger Carl Hagberg, arbetschef på Serneke.

– På ett fantastiskt läge i Lund intill Råbysjön vann Slättö kommunens markanvisningstävling för några år sedan. Vi är nu glada för att kunna förverkliga detta spännande projekt tillsammans med Serneke, säger Gustaf Mellerup, projektutvecklare på Slättö Förvaltning AB.

Byggstart av de nya lägenheterna beräknas ske vid årsskiftet 2020/2021 och första etappen beräknas vara klar för inflyttning under 2022.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Snabbväxande popsporten tar ny mark – konceptaktörer expanderar till fyra nya städer

Uthyrning Redo att öppna fyra nya anläggningar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY