Image
Schneider Electric öppnar i MHC-huset.
Schneider Electric öppnar i MHC-huset. Bild: Schneider Electric

Schneider Electric öppnar innovationscenter i Lund

Uthyrning Nu slår Schneider Electric upp portarna till ett nytt innovationscenter i MHC-huset i Lund. Lokalerna, som ägs av Vasakronan, har utrustats med den senaste tekniken från Schneider Electric inom miljö och energieffektivitet.
Publicerad den 28 Februari 2017

Nu flyttar Schneider Electric, efter 1,5 års letande efter lokal, in i MHC-byggnaden (Mobile Heights Center) i Lund och öppnar officiellt sitt nya innovationscenter. Som resultat av detta flyttar bolagets forsknings- och utvecklingsavdelning från Malmö. Avdelningen jobbar med innovation inom energieffektivisering och utvecklar bland annat framtidens smarta städer. Cirka 250 medarbetare flyttar från Malmö till Lund.

– Lund är helt rätt för vårt nya innovationscenter, en verklig tillväxtregion med mycket miljötänk. MHC-huset passar också vår verksamhet väl; här kommer vi att fortsätta utveckla globala lösningar för att göra byggnader smartare, effektivare, säkrare och mer hållbara genom plattformen Eco Struxure. Vi tror att flytten också kommer att innebära mer utbyte internt, större flexibilitet och mer kunskapsutbyte med partners och andra innovativa företag i regionen, säger Thomas Träger, vd för Schneider Electric Sverige.

Inför flytten har Schneider Electric passat på att utrusta fastigheten med den senaste tekniken inom energieffektivisering och styrregleringssystem.

– De nya lokalerna innebär bättre möjligheter för oss att utveckla vårt arbete. I samråd med Vasakronan har vi byggt om och uppgraderat mycket i byggnaden så att vi verkligen lever som vi lär, enligt vårt motto ”innovation at every level”. Förutom att fastigheten nu är mer energieffektiv och miljövänlig så är en stor fördel också att vi kan använda lokalerna som testmiljö för egna lösningar och produkter, säger Pär Guthagen, Facility Manager på Schneider-Electric i Sverige.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige