Image
Schneider Electric öppnar i MHC-huset.
Schneider Electric öppnar i MHC-huset. Bild: Schneider Electric

Schneider Electric öppnar innovationscenter i Lund

Uthyrning Nu slår Schneider Electric upp portarna till ett nytt innovationscenter i MHC-huset i Lund. Lokalerna, som ägs av Vasakronan, har utrustats med den senaste tekniken från Schneider Electric inom miljö och energieffektivitet.
Publicerad den 28 Februari 2017

Nu flyttar Schneider Electric, efter 1,5 års letande efter lokal, in i MHC-byggnaden (Mobile Heights Center) i Lund och öppnar officiellt sitt nya innovationscenter. Som resultat av detta flyttar bolagets forsknings- och utvecklingsavdelning från Malmö. Avdelningen jobbar med innovation inom energieffektivisering och utvecklar bland annat framtidens smarta städer. Cirka 250 medarbetare flyttar från Malmö till Lund.

– Lund är helt rätt för vårt nya innovationscenter, en verklig tillväxtregion med mycket miljötänk. MHC-huset passar också vår verksamhet väl; här kommer vi att fortsätta utveckla globala lösningar för att göra byggnader smartare, effektivare, säkrare och mer hållbara genom plattformen Eco Struxure. Vi tror att flytten också kommer att innebära mer utbyte internt, större flexibilitet och mer kunskapsutbyte med partners och andra innovativa företag i regionen, säger Thomas Träger, vd för Schneider Electric Sverige.

Inför flytten har Schneider Electric passat på att utrusta fastigheten med den senaste tekniken inom energieffektivisering och styrregleringssystem.

– De nya lokalerna innebär bättre möjligheter för oss att utveckla vårt arbete. I samråd med Vasakronan har vi byggt om och uppgraderat mycket i byggnaden så att vi verkligen lever som vi lär, enligt vårt motto ”innovation at every level”. Förutom att fastigheten nu är mer energieffektiv och miljövänlig så är en stor fördel också att vi kan använda lokalerna som testmiljö för egna lösningar och produkter, säger Pär Guthagen, Facility Manager på Schneider-Electric i Sverige.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Colliers-toppen: Då vänder fastighetsmarknaden

Bolag Transaktionsmarknaden i Norden är den svagaste på ett decennium och någon särskilt stor ljusning väntar sig inte Colliers under det avslutande kvartalet, även om de väntar sig att det blir det starkaste på året och att ungefär tio miljarder euro ska omsättas fram till årsskiftet. För Fastighetsmarknaden som helhet dröjer det innan återhämtningen är här, först ska börsen och sedan obligationsmarknaden rätta till sig, det berättade Colliers nordiska vd Bård Bjølgerud under bolagets senaste Nordic Outlook-presentation.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige