Image
SBS hyr ut till coliving-företag i Spånga.
SBS hyr ut till coliving-företag i Spånga. Bild: JLL

SBS hyr ut till coliving-företag i Spånga

Uthyrning Allihoop hyr 69 lägenheter i tio år.
Publicerad den 23 April 2021

Hyresavtalet innebär en blockförhyrning på fastigheten Ferdinand 8 i Spånga där Studentbostäder i Sverige, SBS, för närvarande slutför ett projekt med studentlägenheter. Allihoop kommer att förhyra 69 lägenheter fördelade på nio etagekorridorer med gemensamma utrymmen för de boende. Avtalet sträcker sig över tio år med start 1 augusti 2021 med en årshyra på 3,7 miljoner kronor med en instegsrabatt under 2021 om totalt 0,7 miljoner kronor.

Allihoop erbjuder "co-living as a service" till young professionals. Det är en community-baserad boendeform där man hyr en egen möblerad lägenhet och har tillgång till gemensamma ytor som delas med andra. I hyran ingår olika tilläggstjänster, som wifi och städning, liksom tillgång till en specifik app för Allihoops medlemmar där de kan nätverka med varandra.

– Bostadsfrågan är komplex och kräver innovativa lösningar som möter behoven hos en rörlig publik i en växande stad. SBS delar den visionen på en rikstäckande nivå. Vi befinner oss i en spännande tillväxtfas och är stolta att tillsammans kunna öppna ytterligare ett community i Stockholm, som erbjuder fler unga talanger en inkluderade boendeform. Förutsättningarna är exceptionella och vi välkomnar våra medlemmar till Spånga redan i augusti, säger Milad Barosen, vd och co-founder på Allihoop.

– Allihoop erbjuder inte bara ett boende, utan tillhandahåller även gemenskap genom moderna lösningar. Och det är precis vad vi söker till vårt Campus Ferdinand. Kombinationen studentbostad och näringsliv tror vi att vi kommer få se mer av i framtiden, vilket genererar ett värde för oss som fastighetsägare och för Stockholms stad, menar Samira Mchaiter, förvaltningschef på SBS.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige