Image
Rebecka Eidenert, vd för Studentbostäder i Norden.
Rebecka Eidenert, vd för Studentbostäder i Norden. Bild: Studentbostäder i Norden

SBS avstår tillträde av studentbostäder i Köpenhamn

Transaktioner Studentbostäder kommer inte att tillträda fastigheten Englandsvej 51 i Köpenhamn. Bolaget kommunicerade den 14 april 2022 förvärv av fastigheten med 173 studentbostäder men har nu avtalat om att ej tillträda fastigheten. De 173 studentlägenheter som skulle tillträdas i december 2023 är ännu ej färdigställda och SBS har i dag avtalat om att erhålla en kompensation från säljarna för att täcka transaktionskostnader hänförliga till affären och kommer därmed inte att tillträda fastigheten vid färdigställandet.
Publicerad den 22 Mars 2024

Affären kommunicerades i april 2022 och gäller 173 studentbostäder. Dessa lägenheter skulle ha tillträtts i december 2023 men så har inte varit fallet eftersom de ännu inte är färdigställda. SBS har därför avtalat om att erhålla en kompensation från säljarna för att täcka transaktionskostnader hänförliga till affären och kommer därmed inte att tillträda fastigheten vid färdigställandet.

SBS har i och med undertecknandet av avtalet släppt de garantier som tidigare avtalats och genom kompensationen finns inget skadeståndsanspråk från någon part.

Plesner har varit legala rådgivare till SBS i transaktionen.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige