Image
FC Sun Intressenter har lagt ett bud på SBC, med Ola Gunnarsson som vd.
FC Sun Intressenter har lagt ett bud på SBC, med Ola Gunnarsson som vd. Bild: Marcus Stork

SBC:s styrelse rekommenderar FC Suns erbjudande

Bolag Styrelsen för SBC rekommenderar enhälligt aktieägarna att acceptera FC Sun Intressenter AB:s offentliga uppköpserbjudande.
Publicerad den 3 Maj 2019

Den 11 april offentliggjorde FC Sun Intressenter att bolaget genomfört förvärv av 23 393 463 aktier, motsvarande 56,8 procent av samtliga aktier och röster, i SBC från Misselle AB, Tantal Investment AB och Triega AB. FC Sun Intressenters innehav i SBC representerade då mer än 30 procent av samtliga röster i SBC vilket innebär att FC Sun Intressenter enligt lagen om offentliga uppköpserbjudanden på aktiemarknaden blivit skyldigt att lämna ett budpliktsbud.

FC Sun Intressenter har i dag lämnat ett offentligt uppköpserbjudande till aktieägarna i SBC att överlåta samtliga sina aktier i SBC till FC Sun Intressenter mot ett kontant vederlag om 26,25 kronor per aktie.

Erbjudandet innebär att SBC värderas till cirka 1 081 miljoner kronor.

Det erbjudna vederlaget i Erbjudandet överstiger priset i det budpliktsbud som offentliggjordes av Obos den 15 februari med 1,25 kronor per aktie.

Acceptfristen för Erbjudandet förväntas löpa från och med den 13 maj 2019 till och med den 10 juni 2019. FC Sun Intressenter förbehåller sig emellertid rätten att förlänga acceptfristen i Erbjudandet.

Obos äger 39,6 procent av SBC och FC Sun Intressenter 56,9 procent.

Styrelsen konstaterar att antalet ägare efter erbjudandet kan komma att bli mycket begränsat vilket kan resultera i en ytterligare försämring av SBC-aktiens likviditet.

Bolaget är noterat på NGM Equity och aktien stängde i går på 26,20 kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige