Image
David Mindus, vd för Sagax.
David Mindus, vd för Sagax. Bild: Sagax

Sagax storköper på nytt – 1,6 miljarder kronor

Transaktioner Den 5 maj 2024 offentliggjorde Sagax att bolaget förvärvat 27 procent av en fastighetsportfölj i Frankrike omfattande 43 fastigheter med en uthyrningsbar area om 285 000 kvadratmeter och 902 000 kvadratmeter friköpt mark. Sagax har nu förvärvat ytterligare 43 procent av fastighetsportföljen.
Publicerad den 22 Juli 2024

Sagax genomför transaktionen genom förvärv av 43 procent av andelarna i det fastighetsägande SPV-bolaget. Investeringen motsvarar ett fastighetsförvärv om 1 585 miljoner kronor.

Efter dagens förvärv äger Sagax 70 procent av det fastighetsägande SPV-bolaget. Andelarna, som är onoterade, förvärvas från ett europeiskt försäkringsbolag.

Fastigheterna är fullt uthyrda till Metro AG som använder lokalerna för grossistverksamhet inom HORECA-segmentet. Hyresavtalen har en genomsnittlig återstående löptid om 10 år. Metro AG har fler än 90 000 anställda och omsättningen uppgick till cirka 350 miljarder kronor under 2023.

Fastighetsportföljen är koncentrerad till Paris-, Lyon-, Lille- och Marseilleregionerna. Årshyran (exklusive tillägg) uppgår till motsvarande 270 miljoner kronor och är indexerad till ILC, ett standardindex för kommersiella hyresavtal i Frankrike. Hyresgästen svarar för samtliga drifts- och underhållskostnader med undantag för periodiskt underhåll

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige