Image

Sagax köper i Helsingfors

TRANSAKTIONER Sagax förvärvar en lager- och distributionsfastighet i Helsingfors för 169 miljoner kronor. Fastigheten hyrs av det globala transport- och logistikföretaget DSV.
Publicerad den 27 November 2009

Fastigheten omfattar 48 500 kvadratmeter markarea som innehas med äganderätt. På fastigheten finns tre byggnader som är uppförda 1990 och 2005. Den uthyrningsbara arean uppgår till 32 000 kvadratmeter och utgörs huvudsakligen av höglager. Under 2010 kommer Sagax att genomföra en tillbyggnad i form av ytterligare höglager.

Fastigheten är belägen i Vanda, en av Helsingfors mest attraktiva delmarknader för lager- och distributionsfastigheter. Fastigheten har ett fördelaktigt kommunikationsläge tio minuter från Helsingfors internationella flygplats och 30 minuter från både centrala Helsingfors och den nya hamnen. Fastigheten används för lagring och distribution av livsmedel, vilket är den dominerande verksamheten i området där exempelvis Keskos centrallager är beläget.

DSV har bedrivit verksamhet i fastigheten under 13 år.

Köpeskillingen 169 miljoner kronor (5 300 kronor per kvadratmeter) bedöms understiga nyproduktionskostnaden väsentligt. Hyresnivån som Sagax övertar från tidigare ägare uppgår till 13,6 miljoner kronor per år (420 kronor per kvadratmeter). Den initiala direktavkastningen beräknas till 8,0 procent. Hyresavtalet löper till 2017.

- Det är en bra fastighet i ett attraktivt läge som är uthyrd till en solvent och långsiktig hyresgäst. Vi har därmed goda förhoppningar om att detta skall bli en bra investering, säger David Mindus, vd för Sagax.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige