Image

Ruric köper loss Sankt Petersburg-fastighet

Transaktioner Ruric har nått en överenskommelse med sin investeringspartner Scorpio om att helt överta Fontanka 57-fastigheten i Sankt Petersburg.
Publicerad den 15 Mars 2012
Adam Fischer. Bild: Ruric. Bild: Ruric
Adam Fischer. Bild: Ruric.

I enlighet med Rurics strategi och ledningens åtgärdsplan har Ruric nått en överenskommelse om att köpa ut sin investeringspartner Scorpio från utvecklingsprojektet Fontanka 57 för närmare 88 miljoner kronor i syfte att helt äga projektet. Transaktionen är villkorad av godkännande från bolagens styrelser och obligationsinnehavare i Sverige för Ruric respektive Israel för Scorpio.

Transaktionen är avgörande för att Ruric ska kunna bjuda in medinvesterare för att utveckla och ytterst sälja detta attraktiva projekt, som tyvärr har legat i träda under större delen av 2011.
- Vi är glada över att med Scorpio ha kommit fram till denna ömsesidigt acceptabla lösning för att kunna vidareutveckla fastigheten Fontanka 57. Vi är också nöjda över att kunna visa på det första konkreta resultatet av den åtgärdsplan som initierats av Rurics nya styrelse och ledning. Jag är övertygad om att denna snart även kommer omsättas i realiserbara vinster, säger Rurics vd Adam Fischer.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige