Image
Riksbyggen byggstartar i Kungälv.
Riksbyggen byggstartar i Kungälv. Bild: Riksbyggen

Riksbyggen byggstartar i Kungälv – Serneke bygger

Bygg/Arkitektur Efter en stark försäljning är det nu klartecken för att starta byggandet av 61 bostadsrätter i Brf Murgrönan, Riksbyggens tredje projekt i Kungälvs nya stadsdel Kongahälla. Inflyttningen är planerad till våren 2021.
Publicerad den 19 Februari 2019

Serneke har fått bygguppdraget, värt 78 miljoner kronor.

– Riksbyggens bostäder i Kungälvs nya stadsdel Kongahälla har ett fantastiskt bra läge mitt i mot det nya köpcentrumet Kongahälla Center och Kungälvs nya resecentrum, vilket gör bostäderna attraktiva för många. Sedan säljstarten i november har 45 procent av lägenheterna i Brf Murgrönan sålts och nu byggstartas projektet, berättar Karin Ekström, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad Bohus Vänern.

De 61 bostäderna är fördelade på fem trapphus varav fyra är vända mot det nya torget Marknadsplatsen som kommer bildas mellan Brf Murgrönan och Kongahälla Center, som slår upp portarna den 28 mars 2019. I bottenvåningen på Brf Murgrönan finns butiks- och restauranglokaler med ett fantastiskt läge mot det nya torget och närheten till, resecentrat, köpcentrat och Kungälvs nya gågata Torpe Gränd. Uthyrning av lokalerna pågår.

– Det är väldigt roligt att kunna byggstarta det tredje projektet i Kongahälla, som är en del i Riksbyggens långsiktig satsning på Kungälv. Riksbyggen färdigställde det första av fem projekt i Kongahälla, Brf Vildvinet under hösten 2018 och kommer med Brf Bonum Blåregnet, Brf Murgrönan och ytterligare två kommande kvarter att totalt bygga ca 330 lägenheter i Kongahälla, säger Rasmus Edlund, projektchef på Riksbyggen.

– Vi ser fram emot att fortsätta samarbetet med Riksbyggen i den nya stadsdel där Serneke efterhand har en betydande del i utvecklingen, säger Christopher Hjelm, arbetschef på Serneke Bygg.

Serneke svarar för byggnationen av totalt cirka 285 nya bostäder, av totalt drygt 1 000, i stadsdelen Kongahälla. Dessutom håller Serneke just nu på att färdigställa den största handelssatsningen på tio år i Västsverige, Kongahälla Center.

Byggstart för Brf Murgrönan är planerad till november 2019 och ska stå klart till våren 2021. Ordersumman om cirka 78 miljoner kronor inkluderas i orderingången för första kvartalet 2019.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Framtidens laddsystem för elbilar

Presenteras av ChargeNode

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Annika Backlund: "Jag köper aldrig ett hus jag inte själv skulle kunna tänka mig att bo i"

Bolag Annika Backlund är en av väldigt få kvinnliga svenska fastighetsägare. Här berättar hon sin historia; hur hon byggt upp sitt bestånd från 0 till 700 lägenheter, finansieringsproblematiken på mindre orter, dråpliga historier under entreprenörsresan – och regeln hon aldrig bryter mot: "Jag köper aldrig ett hus jag inte själv skulle kunna tänka mig att bo i".

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY