Image

Real Competence breddar utbudet – startar dotterbolag

Bolag Real Competence breddar sitt utbud och erbjuder via sitt nystartade dotterbolag Real Competence Finance & Asset Management AB (RC Finance) kvalificerade tjänster inom fastighetsfinansiering. Vd:n tar de från Aareal Bank.
Publicerad den 7 Februari 2011
Maarit Nordmark. Bild: Real Competence. Bild: Real Competence
Maarit Nordmark. Bild: Real Competence.

Real Competence nya bolag RC Finance har som huvudsyfte att som oberoende finanskonsult erbjuda hjälp till både banker och fastighetsägare. Företaget startades under hösten 2010 och har redan genomfört diskretionära uppdrag som rådgivare och projektledare för banker och fastighetsbolag.

RC Finance har Norden som sin huvudsakliga hemmamarknad. Särskild fokus läggs i pan-nordiska sammanhang där det fordras kunskap om de olika ländernas marknad, fastighets- och finansjuridik samt affärskultur.

Managing partner är Maarit Nordmark, som kommer från Aareal bank. Under åren 2008 – 2010 arbetade hon som general manager för Danmark och tidigare som vice president inom Norden och som area manager för Baltikum.

Nordmark är fastighetsekonom från Helsingfors Tekniska Högskola och har därutöver en mastersutbildning i organisationsutveckling. Hon har tidigare arbetat som asset manager. Hon talar svenska, finska, danska, engelska och tyska och har erfarenhet av fastighetsfinansiering i Sverige, Danmark, Finland och Baltikum. Därutöver har hon arbetat en tid som senior risk manager i Tyskland. Hon har en bred erfarenhet av finansiering av större fastighetsaffärer. Dessutom har hon under finanskrisen skaffat sig en omfattande kompetens inom rekonstruktioner av både fastighetsbolag och låneportföljer.

- Real Competence har idag ett knappt 20-tal anställda kvalificerade fastighetsekonomer. Det är en stor resurs och kunskapsbas inom fastighetsekonomi och -förvaltning. När vi nu startar RC Finance kan vi genom Maarit och den organisation som byggs upp erbjuda spetskompetens inom fastighetsfinansieringsfrågor. Samtidigt utgör den befintliga bemannings- och konsultverksamheten i moderbolaget en betydande resurs, vilket ibland kan behövas i komplexa uppdrag. Bolagen kompletterar varandra på ett bra sätt, säger styrelseordförande Jens Johansson.




Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige