Image

Radhus i Södertälje säljs till BRF

TRANSAKTIONER De 69 radhusen i kvarteret Tegelstenen 75, som tidigare ägdes av Telge Bostäder, har nu tagits över av de boende. Telge Bostäder har kommunens uppdrag att erbjuda boende ombildning av hyresrätter till bostadsrätter. Intresset har varit blandat och ombildningen av radhusen i Lina hage är den första större affären som genomförs.
Publicerad den 9 November 2009

Den 3 november tog bostadsrättsföreningen Glasyrstigen över de 69 radhusen på Glasyrstigen och Kakelvägen i kvarteret Tegelstenen 75 i Lina hage. Det är den första större ombildningen av hyreslägenheter till bostadsrätter i Telge Bostäders fastighetsbestånd.

– Det har varit en lång process och det känns bra att bostadsrättsföreningen nu har tagit över ägandet av radhusen, säger Veijo Stenbäck, chef för affärsutveckling Telge Bostäder.

Telge Bostäder har kommunens uppdrag att under de kommande åren erbjuda hyresgäster ombildning av hyreslägenheter till bostadsrätter. Erbjudandet ska omfatta cirka 600 lägenheter och intresset bland hyresgästerna är blandat.

– Vi har gjort undersökningar och det finns områden där en majoritet är positiva till en omvandling och det finns områden där flertalet inte vill se en omvandling, säger Veijo Stenbäck.

En grundförutsättning är att en ombildning av hyresrätter till bostadsrätter inte kan genomföras om en majoritet av de boende inte vill det. Under hösten har erbjudande om ombildning gått ut till radhusområdet i Rosenlund, delar av Brunnsängshage samt Vegagatan 4. Där kommer informationsmöten att arrangeras under november och december.


Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige