Image

Quartiers köper tre fastigheter i Marbella

Transaktioner Quartiers Properties köper tre intilliggande fastigheter, kända som Centro Forestal Sueco, belägna på Golden Mile i Marbella, Spanien.
Publicerad den 18 November 2016

Köpeskillingen uppgår till 133 miljoner kronor som Quartiers avser att betala genom en kombination av eget kapital och skuldfinansiering.

Storleken på fastigheten uppgår till 36 894 kvadratmeter landyta. Säljare är Stiftelsen centralfonden för anställda inom skogsbruket och skogsindustrin.

Verksamheten vid anläggningen har varit inriktad mot rehabilitering och friskvård för anställda inom den svenska skogsindustrin. På fastigheten finns för närvarande 26 hotellrum (dubbelrum) och 20 bungalows med fyra till fem bäddar. Därtill finns en konferenslokal om cirka 700 kvadratmeter, två utomhuspooler, en inomhuspool, yta för restaurang, samt en minigolfbana och ytor för rehabilitering.

Fastigheten har en bebyggd yta om 7 282 kvadratmeter. En ny detaljplan är under utveckling och beroende på utfall kommer Quartiers att utveckla fastigheten på det sätt som bedöms mest lämpat beaktat av fastighetens läge och karaktär, samt bolagets långsiktiga strategi. Fram tills det att en ny detaljplan beslutas avser Quartiers att upprusta fastigheten och anlita en operatör för att bedriva hotell- och restaurangverksamhet.

– Marknaden i Marbella med omnejd fortsätter att utvecklas positivt och det är därför mycket glädjande att vi lyckats förvärva denna unika fastighet på en av de mest attraktiva adresserna på den spanska solkusten. Vi ser en stor potential i fastigheten både med nuvarande detaljplan och med de framtida förutsättningar som vi tror och hoppas kommer följa när den nya detaljplanen träder ikraft, säger Katri Lind, vd för Quarties.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför startar Areim ett JV med fokus på centraleuropeisk logistik

Bolag Areim har etablerat ett nytt joint venture med fokus på Centraleuropa tillsammans med VGP. Efter JV:ts första förvärv berättar Erik Vikbladh, CIO och Partner på Areim, för Fastighetssverige om partnerskapet med VGP och hur logistikmarknaderna i JV:ts fokusländer Frankrike, Tyskland, Ungern, Tjeckien och Slovakien skiljer sig från marknaderna i Sverige och de nordiska länderna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige