Image
Profi investerar i solcellsanläggningar.
Profi investerar i solcellsanläggningar. Bild: Profi Fastigheter

Profi investerar i solcellsanläggningar

Bolag Profi Fastigheter har investerat i en större solcellsanläggning i Tumba. Anläggningen omfattar 1 500 kvadratmeter solcellspaneler och blir genom sin placering en av de mest effektiva i Sverige.
Publicerad den 20 November 2019

Solcellsanläggningen har monterats på ett sågtandat tak på bolagets fastighet i det så kallade Alfa Laval-området i anslutning till Tumba station. Det sågtandade taket är beläget i rakt söderläge vilket tillsammans med takets vinkel (43 grader) skapar optimala förutsättningar för effektivt resursutnyttjande av solenergi. Anläggningen kommer leverera 257 MWh/år vilket motsvarar 51 normalstora villors årliga behov av hushållsel. Profi Fastigheter räknar med att den årliga koldioxid-besparingen uppgår till 88 ton.

Andra jämförelser är att anläggningen dagligen skulle kunna ladda hälften av Botkyrka kommuns invånares mobiltelefoner eller ladda 120 Tumbapendlares elbilar till och från Stockholm City, varje dag.

Profi Fastigheter har sedan tidigare investerat i en solcellsanläggning av liknande storlek i Bredden, norra Stockholm.
– För oss är det viktigt att bidra till produktion av fossilfri förnybar energi. Vår fastighet i Tumba är optimal för en större solcellsanläggning och att vi säkrar elproduktion på våra egna tak är känns extra kul, säger Thomas Jonasson, marknadschef på Profi Fastigheter.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Kicki Björklund: "Vi borde inte prata om utsatta – utan eftersatta – områden"

Bygg/Arkitektur Som tidigare vd för Bostadsbolaget är Kicki Björklund engagerad i hur bostadsområden ska kunna utvecklas och göras tryggare. Engagemanget mattas heller inte av – trots att hon numera är pensionär. Det Kicki Björklund framför allt saknar i branschen är långsiktighet. – Fastigheter är en viktig del i alla människors liv och samtidigt en stor investeringsbransch. Det går liksom inte riktigt ihop.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige