Image

Postboxar blir regeringssak

POLITIK Nu lägger sig regeringen i debatten om postboxarna. Infrastrukturministern Åsa Torstensson (c) säger att hon ska se över utdelningsplikten för att få klarhet i vad som gäller.
Publicerad den 12 Februari 2008

I ett brev till Fastighetsägarna, Sabo, Hyresgästföreningen, HSB, Riksbyggen och SBC skriver Åsa Torstensson (c): \″Det är uppenbart att det finns oklarheter om vad postoperatörernas utdelningsplikt egentligen innebär och jag avser att se över den för att tydligare definiera vad som gäller.\″

Brevet är ett svar på den fråga som Hyresgästföreningen, HSB, Fastighetsägarna, Riksbyggen och SBC ställde till infrastrukturministern i september förra året.
I sitt svar skriver ministern även att alla boende i flerfamiljshus \″erbjuds en posttjänst av god kvalitet enligt vissa krav och särskilt utformade villkor. Frågan om postutdelning i flerfamiljshus med koppling till installation av fastighetsboxar berör många fastighetsägare och ett mycket stort antal hushåll i hela landet\″.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Flyttar in i centralt pangläge – tar över efter amerikanska jätten

Uthyrning Under våren stängde Pizza Hut en av sina två Göteborgs-restauranger, centralt belägen i Sigillets fastighet i korsningen Kungsgatan-Västra Hamngatan inom CBD. Nu har en populär koncept-aktör huggit på den vakanta lokalen och kommer att slå upp portarna i höst. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige