Image

Postbox-bråket trappas upp

JURIDIK Striden om postboxarna trappas upp. Boende i en del fastigheter i Gamla stan och på Södermalm måste nu själva uppsöka Postens utdelningsställen under kontorstid för att få sin post.
Publicerad den 4 September 2008

Anledningen är att fastighetsägarna inte har tillmötesgått Postens krav på att antingen flytta brevinkasten så att de hamnar i rätt höjd för brevbärarna eller att installera postboxar längst ner i trapphuset.

- Vi har påpekat de här problemen i mer än ett år och ställde ett ultimatum för två månader sedan. Vi måste visa att vi menar allvar, säger Björn Backlund, områdeschef för Posten i Stockholms city, till Dagens Nyheter.

- Det handlar om brevbärarnas arbetsmiljö. Vi kan inte dela ut post om inkasten har vassa stålkanter eller sitter 180 centimeter upp i luften. I längden är det farligt att jobba där och det tror jag de flesta förstår, säger Björn Backlund.

– Posten har nu valt att utnyttja sin maktposition på ett sätt som drabbar de svaga och mest utsatta, säger Ronny Bergens, teknisk chef Fastighetsägarna Stockholm. Hur ska det gå för gamla och funktionshindrade? Eller för barnfamiljer som redan är nog pressade att under kontorstid hinna arbeta, handla, hämta och lämna på skola och dagis?

Fastighetsägarna vill inte åtgärda problemen nu eftersom man inte vet hur postboxfrågan kommer att avlöpa. Man vill inte först ändra på postinkasten i dörrarna eftersom man inte vet om man sedan ändå blir tvungna att installera postboxar i trapphusen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige