Image
Polestar öppnar satellitkontor i Trollhättan.
Polestar öppnar satellitkontor i Trollhättan. Bild: Polestar

Polestar expanderar till Trollhättan

Uthyrning Elbilstillverkaren Polestar blir nästa i raden av expansionsstarka företag att etablera sig på Innovatum District i Trollhättan. På ytor om 700 kvadratmeter kontor och 500 kvadratmeter verkstad har 20-talet medarbetare redan flyttat in i Gunnar W Anderssons passage.
Publicerad den 22 Mars 2022
Anders Torslid, vd för Kraftstaden. Bild: Andreas Olsson, aofoto
Anders Torslid, vd för Kraftstaden. David Ekholm, Polestar. Bild: Polestar
David Ekholm, Polestar.

Polestar, som bara funnits sedan 2017, har en häftig expansionskurva bakom sig och framtiden ser onekligen ljus ut för Göteborgsföretaget som tillverkar elbilar i prestandasegmentet. I takt med att Polestar fortsätter sin globala expansion med flera nya bilmodeller utökar elbilsföretaget nu sin verksamhet med nya lokaler på Innovatum District i Trollhättan. Ett 20-tal medarbetare har redan flyttat in i de 700 kvadratmeter stora kontorsytorna och den 500 kvadratmeter stora verkstaden. Fokus för Trollhättekontoret är utveckling och provningsverksamhet.
– Det finns en hög kompetens inom automotive i Trollhättan, men också en stark tradition som både lever kvar och frodas sedan Saab-tiden. Många av mina medarbetare bor i Trollhättan så det var också av omtanke om dem som gjorde att valet föll på Innovatum District. Polestar fortsätter att växa och inte minst på forsknings- och utvecklingsavdelningen behöver vi rekrytera, och vi vet att det finns många med rätt kompetens i Trollhättan och övriga Västsverige, säger David Ekholm, som ansvarar för elmotorutveckling och transmissionsutveckling och dessutom är ansvarig för Polestars etablering av kontoret på Innovatum District.

Kraftstadens vd Anders Torslid menar att Polestars starka varumärke linjerar med både Innovatum Districts och Trollhättans utvecklande profiler.
– Både Polestar och Trollhättan är omtalade för att visa mod och våga prova nya vägar. Förutsättningarna för att 1+1 ska bli 3 i känns optimala i denna kombination, säger Anders Torslid.

Helena Kortered, näringslivschef i Trollhättans Stad menar att Polestars etablering i Trollhättan bekräftar stadens allt starkare position inom framtidens mobilitet.
– Vi är en attraktiv techstad även i praktiken, säger Helena Kortered.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige