Image

Platzer förlänger med Cochlear i Mölnlycke

Uthyrning Platzer förlänger avtalet med Cochlear i Mölnlycke med sju år.
Publicerad den 9 Oktober 2014
P-G Persson. Bild: Platzer
P-G Persson.

Cochlear Bone Anchored Solutions AB har hyrt hela profilfastigheten Solsten 1:132 – omfattande 5 000 kvadratmeter – på Konstruktionsvägen 14 i Mölnlycke Företagspark, Härryda sedan 2007.

Nu tecknas ett nytt sjuårigt avtal, som börjar gälla 1 januari.

Fastigheten med sin karaktäristiska skeppsliknande form och glasfasad ligger belägen vid riksväg 40 i Mölnlycke. Platzer förvärvade fastigheten 2012 och har sedan dess jobbat med den fortsatta utvecklingen av huset tillsammans med Cochlear.

– Vi är glada att Cochlear har valt att fortsätta driva utveckling och produktion i vår fastighet i Mölnlycke företagspark. Platzer är en av de ledande fastighetsägarna inom kommersiella lokaler i Göteborgsområdet och vi ser fram emot att även framåt bidra med lokaler i vårt fastighetsbestånd för att skapa förutsättningar att behålla företag med världsledande innovationer i vår region, säger P-G Persson, vd på Platzer.
Till skillnad från flera andra stora företag inom medicinteknik väljer Cochlear att behålla sin forskning, utveckling och produktion i Göteborg. Cochlears huvudkontor ligger i Sydney, Australien och företaget har flera forskningsanläggningar världen över.

– Här i Göteborg finns allt vi behöver. Här finns en unik kombination av forskning och samarbeten inom relevanta områden för Cochlear. Det skulle inte vara meningsfullt för oss att flytta, vi söker oss dit talangen finns, säger Anthony Manna, vd för Cochlear Bone Anchored Solutions.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige