Image

Planer på 1 200 bostäder i Nacka

Bostäder I Nacka finns ett programförslag om 1 200 nya bostäder för Planiaområdet på västra Sicklaön. Förslaget ska vara vägledande för planering av framtida bebyggelse och samråd startar i dag den 28 oktober.
Publicerad den 28 Oktober 2013

– Att bygga bostäder och lokaler för företag i Planiaområdet är ett viktigt steg mot en sammanhållen och tätare stad på västra Sicklaön, säger Cathrin Bergenstråhle, miljö- och stadsbyggnadsnämndens ordförande.

I programmet föreslås bland annat lokalisering av ny bebyggelse, kulturmiljövärden pekas ut och en inventering av naturvärden har gjorts. Den kommande tunnelbanan med framtida stationslägen finns med i planeringen och en hållbar dagvattensituation lyfts fram.

– Den första etappen av ny planerad bebyggelse ligger i kilen mellan Kyrkviken och Värmdövägen. Det är Atrium Ljungberg som i huvudsak äger den här delen av marken och de har tidigare ansökt om planbesked, säger Jenny Nagenius, planarkitekt i Nacka.

Samrådet pågår under tiden 28 oktober 2013 till och med den 6 december 2013.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige