Image
Piab flyttar in i fastigheten Trekanten 5 i Danderyd.
Piab flyttar in i fastigheten Trekanten 5 i Danderyd. Bild: Kungsleden

Piab hyr 3 620 kvadratmeter i Danderyd

Uthyrning Kungsleden, ett dotterbolag till Castellum, har tecknat ett sjuårigt hyresavtal om 3 619 kvadratmeter med Piab i Danderyd. Uthyrningen omfattar både kontorsutrymmen och ytor för forskning och utveckling.
Publicerad den 20 Januari 2022
Annons
Image

Piab utvecklar progressiva lösningar för automatisering av grip-, lyft- och transportapplikationer inom industrin, och har årlig försäljning på cirka 1,7 miljarder kronor, 700 anställda och närvaro i mer än 100 länder. Piab ingår sedan 2018 i Patricia Industries, som är en del av Investor. De kommer att flytta in i sina nya lokaler under sommaren och hösten 2022.
– Vi ser fram emot att flytta in i våra nya lokaler i Danderyd som är väl lämpade för vår verksamhet, och som möjliggör vår framtida expansion. Det är även ett mycket bra geografiskt läge med närhet till city, natur och kommunikationer, säger Clas Gunneberg, vd på Piab.

Piab flyttar in i fastigheten Trekanten 5 som ligger idylliskt placerad på Vendevägen 89 precis vid södra infarten till Djursholm, med en total uthyrbar yta på cirka 35 000 kvadratmeter och med ett brett serviceutbud i form av restauranger, allmänna konferensytor, gym och en egen padelbana.
– Piab är varmt välkomna till våra fina lokaler i Danderyd. Vi kommer att göra ett antal moderniseringar inför Piabs inflyttning och planerar även för uppgraderingar av fastighetens serviceombud, säger Sven Stork, regionchef Stockholm för Kungsleden.

Det 7,3 år långa hyresavtalet har ett årligt hyresvärde på 8,7 miljoner kronor.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna i Västerås

Lista Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag har turen kommit till Västerås, som med sina 156 838 invånare är landets sjunde största kommun enligt SCB.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige