Image

Peritas och Kvalitena startar gemensamt bolag

Bolag Peritas Invest och Kvalitena startar det gemensamma bolaget Topia Fastigheter.
Publicerad den 10 Juni 2016
Knut Pousette. Bild: Kvalitena
Knut Pousette.

Peritas Invest har genom en bolagstransaktion sålt 70 procent av en portfölj med 35 kommersiella fastigheter till Kvalitena. Fastigheterna är belägna i mellersta och norra Sverige och hyresgästerna i portföljen utgörs till betydande del av Granngården, Lantmännen/Swecon och Byggmax. Den genomsnittliga kontraktstiden är drygt fem år.

Topia Fastigheter har för avsikt att de kommande åren förvärva ytterligare högavkastande fastigheter över hela Sverige med långa hyresavtal och stabila hyresgäster. Förvaltningen av bolaget kommer fortsatt att hanteras av Peritas Invest.

– Vi ser fram emot ett samarbete med Kvalitena och har många nya affärer på gång i Topia Fastigheter, säger Petter Boström, vd för Peritas Invest och Topia Fastigheter.

– Kvalitenas investering passar väl in i vår strategi och vi ser fram emot en långsiktig utveckling av Topia Fastigheter tillsammans med Peritas, säger Knut Pousette, vd för Kvalitena.

Colliers International AB har biträtt säljaren i affären.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Framtidens laddsystem för elbilar

Presenteras av ChargeNode

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Cibus tillväxtplaner efter nya storköpet

Bolag Cibus fortsätter göra stora portföljförvärv. Efter att ha köpt 72 fastigheter i Finland från Sagax berättar vd:n Sverker Källgården om tillväxtstrategin, den nya storägaren, planerna för andra halvåret 2021 och om expansionsmöjligheter till Norge och Danmark.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY