Image

Peab slår rekord i orderingång

RAPPORTER Peabs orderingång under andra kvartalet uppgick till 10 570 miljoner kronor (10 551), vilket är Peabs högsta orderingång hittills för ett enskilt kvartal.
�–verhuvudtaget presenterar Peab en mycket positiv rapport, som överträffar analtyikernas förväntningar.
Publicerad den 24 Augusti 2010

Peabs resultat för det andra kvartalet landar på 424 miljoner kronor (504). Analytikerna hade räknat med 391 miljoner, enligt SIX.

Det operativa rörelseresultatet var 484 miljoner kronor (505). Förväntningarna låg här på 460 miljoner kronor.

I orderinggången ingår inte de två miljarder kronor som ordern för Stockholmsarenan är värd. Denna registreras senare under året.

- Marknadsutvecklingen under det andra kvartalet 2010 bekräftar att den positiva trenden från första kvartalet håller i sig. Efterfrågan på den nordiska byggmarknaden börjar ta fart, inte minst i Sverige och vi kan glädjas åt den högsta orderingången någonsin för ett enskilt kvartal. �–kningen är bred och märks på samtliga Peabs marknader och inom de flesta produktsegmenten. Vi tror på en god byggkonjunktur, där tillgången på kompetent personal kommer att bli en betydande framgångsfaktor, säger Peabs vd och koncernchef Mats Paulsson.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige