Image
Peab etablerar JV med Slättö för bostadsfastigheter i Finland.
Peab etablerar JV med Slättö för bostadsfastigheter i Finland. Bild: Peab

Peab etablerar JV med Slättö för bostadsfastigheter i Finland

Transaktioner Peab etablerar ett joint venture-bolag med Slättö för utveckling och förvaltning av nyproducerade gröna bostadsfastigheter i Finland.
Publicerad den 6 Maj 2022
Annons
Image

Det nya joint venture-bolaget kommer att ägas till lika delar av Peab och Slättö Core Plus AB. Parterna har en gemensam ambition att växa portföljen med fokus på större städer i Finland och gröna bostadsfastigheter. Det initiala förvärvet består av två bostadsprojekt i Vanda respektive Åbo om sammanlagt 178 lägenheter samt 705 kvadratmeter kommersiell area i lägen med goda kommunikationer.

Samtliga fastigheter kommer att miljöcertifieras. Peab kommer att uppföra fastigheterna i egen balansräkning fram till färdigställandet i slutet av 2023. Resultatavräkning kommer att ske i samband med avyttring.
– Peab har under de senaste åren gjort betydande satsningar inom projektutveckling, i linje med strategin. Vi är glada över att nu börja samarbeta med Slättö i Finland. Projekten vi ska genomföra är viktiga för Peab i Finland även avseende miljöcertifierade bostadsprojekt, säger Juha-Pekka Eskola, affärsenhetschef Peab projektutveckling Finland.

– Vi ser affären som en utmärkt möjlighet att accelerera vår satsning i Finland. Att etablera ett strategiskt joint venture med en skicklig projektutvecklare är helt i linje med vår strategi avseende hur vi vill fortsätta växa geografiskt utanför Sverige inom segmentet gröna bostadsfastigheter, kommenterar Christian Bratt, affärsområdeschef Bostad på Slättö.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Acrinova tar sig an Nasdaqs huvudlista

Bolag Nästa vecka flyttas Arcinova upp på Nasdaq Stockholm. Det är ett betyg på att företaget går rätt väg, menar vd:n Ulf Wallén som inte tycks oroad av den senaste tidens turbulenta aktiemarknad.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige