Image
Bild: Erséus Arkitekter

Peab drar igång kontorsprojekt i Göteborg

Bygg Nu drar Peab igång sitt kontorsprojekt på gamla Lyckholms Bryggerier i Göteborg. I första etappen ska 19 000 kvadratmeter kontor byggas.
Publicerad den 26 Juni 2012
Peab ska bygga en 19 000 kvadratmeter stor kontorsfastighet på gamla Lyckholms Bryggerier i Göteborg. Bild: Erséus Arkitekter. Bild: Erséus Arkitekter
Peab ska bygga en 19 000 kvadratmeter stor kontorsfastighet på gamla Lyckholms Bryggerier i Göteborg. Bild: Erséus Arkitekter.

Peab har delägt Lyckholms sedan mitten av 90-talet, men köpte i våras ut partnern Stig Andreasson.

- Vi har lämnat in bygglovsansökan och räknar med att få den beviljad efter sommaren. Byggstart planeras till slutet av 2012, säger Jonas Skingley, regionchef för Peab Fastighetsutveckling.

I första etappen ska ett 13 våningar högt kontorshus på 14 000 kvadratmeter och ett fem våningar högt, på 5 000 kvadratmeter, att byggas.

Beräknad första inflyttning är tredje kvartalet 2014.

- Vi har inlett uthyrningsarbetet och märker att det finns ett stort intresse för det här projektet. Kommunikationerna är suveräna, du har spårvagnshållplatsen precis på andra sidan Mölndalsån, det är lätt att ta sig hit med bil, och skyltläget är helt perfekt eftersom du har skärningen mellan E 6 och riksväg 40 precis utanför, säger Jonas Skingley.

I en andra etapp finns möjligheter att bygga ytterligare knappt 9 000 kvadratmeter.
De gamla byggnaderna är q-märkta och delar är uthyrda. Bland annat drivs bryggeritraditionerna vidare av Oceanbryggeriet som håller till här.
Projektet ska byggas miljövänligt och Peab planerar att certifiera det enligt Breeam.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna i Västerås

Lista Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag har turen kommit till Västerås, som med sina 156 838 invånare är landets sjunde största kommun enligt SCB.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige