Image
Peab bygger ungdomslägenheter åt Trianon i Malmö.
Peab bygger ungdomslägenheter åt Trianon i Malmö. Bild: Peab

Peab bygger ungdomslägenheter åt Trianon i Malmö

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga 381 hyreslägenheter på Sorgenfri i Malmö. Beställare är Trianon och kontraktssumman uppgår till 430 miljoner svenska kronor. Avtalet är villkorat av bygglov och som tidigare meddelats har den ena etappen med 256 lägenheter sålts till Willhem för 435 miljoner kronor. Vidare är avtalet villkorat av att Trianon även säljer etapp 2 med 135 lägenheter till Willhem. Förhandling pågår och avtal väntas tecknas i närtid.
Publicerad den 28 Juni 2022

Peab har tillsammans med Trianon arbetat fram projektet med lägenheter som vänder sig till ungdomar med jobb eller som studerar.

Fastigheten kommer att uppföras i fyra olika huskroppar i varierande antal våningsplan, vid Östra Farmvägen/Celsiusgatan i Malmö. Totalt kommer det att röra sig om en byggyta på cirka 22 200 kvadratmeter bruttoarea.

– Vi är stolta över att få bidra med våra kunskaper och att bygga bostäder till ungdomarna i Malmö. Det här är ett fint exempel på ett närproducerat samhällsbygge, säger Peter Lindstedt, regionchef på Peab.

– Samverkan mellan Trianon och Peab gör det möjligt att leverera bostäder med rimliga hyror till unga Malmöbor. Det är vi både glada och stolta över, säger Olof Andersson, vd på Trianon.

Uppdraget är en totalentreprenad med byggstart under första kvartalet 2023 och inflyttning är beräknad till första kvartalet 2027.

Projektet orderanmäls i det andra kvartalet 2022.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Södra Änggården förvandlas från industriområde till bostadsområde

Bygg/Arkitektur Södra Änggården är en ny, stor stadsdel i Göteborg som utvecklas just nu. Sex olika byggaktörer är involverade i projektet, ett projekt som hålls ihop av Development Partner. För vd Marcus Jonsson, som varit involverad sedan 2017, har det varit en resa genom pandemi, lågkonjunktur och byggkris.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige