Image
Liia Nõu, vd för Pandox.
Liia Nõu, vd för Pandox. Bild: Pandox

Pandox köper hotell i Leeds

Transaktioner Pandox har förvärvat och tillträtt The Queens Hotel i centrala Leeds, Storbritannien. Förvärvet inkluderar både hotellfastighet och hotelldrift. Hotellet har 232 rum och kommer att drivas som oberoende varumärke under ett nytt managementavtal med Axiom Hospitality. Totalt förvärvspris uppgår till cirka 53 miljoner pund med en förväntad stabiliserad direktavkastning om drygt nio procent.
Publicerad den 17 Februari 2023

– Vi är glada över att förvärva det ikoniska och marknadsledande The Queens Hotel i centrala Leeds. Hotellet ligger vid stadens största torg, mycket nära centralstationen, och attraherar både fritids- som affärsresenärer. Hotellprodukten är i mycket gott skick efter en nyligen genomförd renovering. Affären görs till en attraktiv direktavkastning samtidigt som vi ser goda möjligheter att ytterligare höja avkastningen i hotellet över tid genom aktiva åtgärder inom bland annat drift, organisation och erbjudande, säger Liia Nõu, vd för Pandox.

The Queens Hotel har under de senaste genomgått en omfattande renovering och uppgradering av samtliga rum, publika ytor samt restaurang och bar, vilket ger hotellet en stark position i sin marknad. Hotellet kommer att per 16 februari att redovisas under affärssegmentet Operatörsverksamhet. Förvärvet kommer initialt att finansieras av kassa och befintliga kreditfaciliteter. Säljare är Aprirose Ltd.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige