Image
Panattonis kommande etablering i Arboga.
Panattonis kommande etablering i Arboga. Bild: Panattoni

Panattoni fyller på portföljen i Arboga

Bolag Panattoni, Europas största utvecklare av logistik- och industrifastigheter, har flera logistikfastigheter under utveckling i Mälardalen, Göteborg och Skåne. Nu fyller man på markportföljen med markanvisningsavtal för 100 000 kvadratmeter i Arboga. Här ges möjlighet för ett BTS-projekt, en logistik- eller industrifastighet anpassad efter en hyresgästs specifika behov.
Publicerad den 25 Augusti 2023

Panattoni har sedan inträdet på den svenska marknaden 2021 etablerat sig som en betydande aktör i branschen med projekt på 240 000 kvadratmeter under produktion just nu. Redan i oktober i år kommer den första byggnaden, Panattoni Park Enköping, stå redo för invigning. Nu fyller Panattoni på portföljen med ett markanvisningsavtal i Arboga kommun.

Panattoni har erfarenhet globalt av att bygga såväl standardiserade logistikanläggningar som stora produktionsanläggningar med komplexa förutsättningar som B-T-S (Build To Suit) kan innebära.

– Panattoni bygger i stor utsträckning på spekulation och kan på så vis snabbt erbjuda ytor för logistik och lättare industri när behovet uppstår hos en hyresgäst. Vi har också stor erfarenhet av att bygga fastigheter enligt kunders egna specifika behov, så kallad B-T-S, vilket är planen för fastigheten i Arboga, säger Fredrik Jagersjö Rosell, Managing Director Panattoni Sverige.

Marken i Arboga kommun ligger strategiskt där E18 och E20 möts med närhet till Örebro, Västerås och Eskilstuna och 15 mil från Stockholm. På fastigheten erbjuds både möjlighet till järnvägsspår in på fastigheten och mycket god tillgång till elkraft vilket gör den lämplig även för produktion.

– Panattonis närvaro här i Arboga kommer att bidra till ökad räckvidd för vårt erbjudande av industri- och logistikytor till både svenska och internationella företag. För oss är det av största vikt att kroka arm med aktörer som Panattoni. På sikt är vår förhoppning att det kan bidra till fler arbetstillfällen och ny verksamhet i vår kommun, säger Samuel Strömgren, näringslivschef i Arboga kommun.

Panattoni, och många andra aktörer, möter du nästa torsdag på Stora Logistikdagen – med 100 procent fokus på marknaden för lager- och logistikfastigheter på 7A Odenplan (Loke). Säkra din plats här, anmälan stänger i dag.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Modekedjans inrednings-satsning lämnar centralt läge

Uthyrning Efter fem år lämnar Ellos Home sin butik på Korsgatan mitt i Göteborgs CBD.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige