Image
Fredrik Jagersjö Rosell, Managing Director Sweden.

Första Panattoni-byggnaden klar – hyresgäst saknas

Bolag Storsatsande Panattoni har på kort tid tagit sig in på den svenska marknaden. Nu står den första byggnaden klar och det återstår nu att hitta en hyresgäst. Fredrik Jagersjö Rosell, Managing Director Sweden på Panattoni berättar att de i den jakten påverkas av att bolagen, till skillnad från Panattoni själva, har svårt att fatta investeringsbeslut.


Panattonis kommande etablering i Arboga.

Panattoni fyller på portföljen i Arboga

Bolag Panattoni, Europas största utvecklare av logistik- och industrifastigheter, har flera logistikfastigheter under utveckling i Mälardalen, Göteborg och Skåne. Nu fyller man på markportföljen med markanvisningsavtal för 100 000 kvadratmeter i Arboga. Här ges möjlighet för ett BTS-projekt, en logistik- eller industrifastighet anpassad efter en hyresgästs specifika behov.


Fredrik Jagersjö Rosell, vd Panattoni Sweden.

Panattoni etablerar sig i Göteborg – kommer att fortsätta expansionen i strategiska lägen

Bolag Panattoni har förvärvat en fastighet av Företagsparken med möjlighet att uppföra en logistikanläggning på cirka 14 300 kvadratmeter och förstärker genom köpet sin etablering i Göteborgsregionen. Med anledning av förvärvet tog Fastighetssverige ett snack med Panattonis Sverige-vd, Fredrik Jagersjö Rosell, om satsningen och planerna framåt.


Panattoni bygger 46 000 kvadratmeter logistikfastighet i Skåne.

Panattoni bygger 46 000 kvadratmeter logistikfastighet i Skåne

Bygg/Arkitektur Panattoni genomför nu ytterligare ett stort projekt i södra Sverige. Denna gång har avtal skrivits med Södervidden Fastigheter på 77 000 kvadratmeter i Åstorp med bästa skylt- och logistikläge längs med E4.


Jacob Widahl blir vd för Panattonis danska logistiksatsning. För Fastighetssverige berättar han mer om ambitionerna och utmaningarna.

Visionerna för Panattonis starke man i Danmark

Bolag I samband med att Panattoni utökar sin verksamhet till Danmark har de också anställt en ny vd för att leda satsningen och tillväxten inom logistiksegmentet i landet. Jacob Widahl är en man med stora ambitioner för företagets framtid i Danmark, och här berättar han för Fastighetssverige om stegen de behöver ta för att bli ett maktfaktor inom logistiksektorn.


Panattoni går in på den danska marknaden.

Panattoni går in på den danska marknaden

Bolag Panattoni, Europas största utvecklare av logistik- och industrifastigheter, expanderar ytterligare i Norden efter att företaget 2021 gjort entré på den svenska marknaden. Nu ska ett team tillsättas även i Danmark med Jacob Widahl som vd.


Fredrik Jagersjö Rosell.

Panattoni tar spadtag till nästa fas

Bolag Panattonis resa 2023 kommer bestå av flera utvecklingar samtidigt – dels de projekt som redan nu är under uppbyggnad samtidigt som man i oktober kommer inviga den första färdiga byggnaden i Enköping. Vd:n Fredrik Jagersjö Rosell menar att även om de har högt ställda mål på hur mycket yta de ska producera per år så kommer konjunkturen sätta sin prägel på bolagets framfart i Sverige.


Anna D Svensson.

Panattoni rekryterar Investment Controller från Newsec

Bolag I december summerade Panattoni, världens största utvecklare av logistikfastigheter, ett framgångsrikt första år på den svenska marknaden. Nu startar man upp inte mindre än fem projekt och mer ligger i pipeline. För att stärka upp organisationen rekryterar Panattoni nu Anna D Johansson från Newsec till tjänsten som Investment Controller.


Panattoni firar ett år på den svenska marknaden och laddar för nya stora logistikaffärer under 2023.

Panattoni laddar för nya stora logistikaffärer

Bolag Panattoni firar ett år i Sverige och världens största utvecklare av logistikfastigheter kan se tillbaka på ett intensivt år – och samtidigt blicka framåt mot nya stora affärer.
– Vi har nya projekt i pipeline med en samlad volym kring 430 000 kvadratmeter, säger vd:n Fredrik Jagersjö Rosell.


Fastighetsmarknadsdagen Borås
Fredrik Jagersjö Rosell, vd för logistikjätten Panattoni i Sverige, möter du i en intervju på Fastighetsmarknadsdagen Borås nästa onsdag den 5 oktober.

Fastighetsmarknadsdagen Borås: Panattonis vd om planerna i Borås

Fastighetsmarknadsdagen Borås Den 5 oktober arrangeras Branschens mötesplats i Borås på Borås Kongress. Under dagen möter vi logistikgiganten Panattonis svenska vd, Fredrik Jagersjö Rosell, i en intervju om planerna i Sverige i allmänhet och Borås i synnerhet.


Fredrik Jagersjö Rosell.

Vägen till att bli en ledande aktör – så ska Panattoni växa och få upp hyrorna

Bolag I december förra året etablerade sig den europeiska logistikutvecklingsjätten i Sverige. Så här ser Fredrik Jagersjö Rosell, vd för Panattoni Sverige, på potentialen och utmaningen med marknaden idag.
– Det var som att starta ett helt nytt företag fast med en jättestor plånbok, berättade han under Stora Logistikdagen förra veckan.


Panattoni inleder spekulativt bygge i Enköping.

Panattoni startar utvecklingen av 150 000 kvadratmeter spekulativ lageryta

Bygg/Arkitektur Den globala fastighetsutvecklaren Panattoni gjorde entré på den svenska marknaden i slutet av 2021 genom ett historiskt stort markförvärv på cirka 3,1 miljarder kronor. Nu påbörjas utvecklingen av 150 000 kvadratmeter modern spekulativ lageryta i Strängnäs, Rosersberg och Enköping där även bygglov beviljats.


Panattonis organisation med Fredrik Jagersjö Rosell, Managing Director, I mitten av nedre raden.

Här är Panattonis nya organisation

Bolag Panattoni, Europas största utvecklare av logistik- och industrifastigheter, startade i december 2021 på den svenska marknaden med ambition att bli en av de ledande aktörerna på antalet utvecklade kvadratmeter i Sverige. Efterfrågan på en multinationell samarbetspartner är stor och nu presenteras organisationen som ska ansvara för genomförandet.


Fredrik Jagersjö Rosell.

Panattoni: "Ambitionen är att bli nummer ett i Sverige"

Transaktioner Fredrik Jagersjö Rosell, vd för Panattoni Sverige, berättar för Fastighetssverige om jätteaaffären med Kilenkrysset, varför den svenska logistikmarknaden lockar den globala jätten och hur stort bolaget ska bli i Sverige och övriga Norden.


Kilenkrysset och Panattoni genomför Sveriges hittills största markaffär.

Rekordaffären: Säljer mark för tre miljarder

Transaktioner Kilenkrysset genomför en rekordstor markförsäljning till Panattoni, Europas största utvecklare inom industri- och logistikfastigheter. Affären är den största affären av detaljplanelagd mark som hittills genomförts på den svenska marknaden.


Fredrik Jagersjö Rosell, tidigare affärsutvecklingschef på Logistic Contractor, leder nu Panattonis svenska satsning.

Global logistikjätte gör svensk satsning – han blir vd

Bolag Europas största utvecklare siktar på Sverige. De tre första anställda är redan på plats. "Vi gör en aggressiv satsning – ska ta en stor marknadsandel även i Sverige."