Image
Anna D Svensson.
Anna D Svensson. Bild: Panattoni

Panattoni rekryterar Investment Controller från Newsec

Bolag I december summerade Panattoni, världens största utvecklare av logistikfastigheter, ett framgångsrikt första år på den svenska marknaden. Nu startar man upp inte mindre än fem projekt och mer ligger i pipeline. För att stärka upp organisationen rekryterar Panattoni nu Anna D Johansson från Newsec till tjänsten som Investment Controller.
Publicerad den 7 Februari 2023

Panattonis ambition är att bli en av de ledande aktörerna på antalet utvecklade kvadratmeter i Sverige och redan under första året har stora steg tagits. Huvudkontoret etablerades i Göteborg och en erfaren organisation tillsattes som ska ansvara för genomförandet av de ambitiösa planerna som inledningsvis inneburit ett rekordstort markförvärv på 3,1 miljarder kronor
– Vi arbetar enligt en spekulativ affärsmodell som innebär att vi kan arbeta i högt tempo och snabbt tillföra moderna byggnader till marknaden. Under vårt första år har vi redan fem beviljade bygglov och byggstart för 180 000 kvm lageryta. Med Anna i teamet får vi dessutom in gedigen erfarenhet till förvaltningsfasen som vi snart befinner oss i, säger Fredrik Jagersjö Rosell, vd för Panattoni Sverige.

Anna D Johansson kommer tidigare från Newsec och har en bred kompetens inom transaktioner samt fastighets- och projektredovisning. Hos Panattoni kommer Anna att ansvara för investment management och arbeta i tätt samarbete med Technical Development Director för en trygg och smidig hantering av den finansiella processen genom hela projekten.
– Det ska bli väldigt spännande att påbörja min tjänst hos Panattoni, ett företag som än så länge är ganska okänt i Sverige men som är världsledande internationellt. Det är konstant utveckling och nya kliv som tas mot att blir marknadsledare, säger Anna D Johannson.

För 2023 har Panattoni många spännande projekt i pipeline. Ambitionen är att bygga omkring tio hus på cirka 250 000 kvadratmeter per år, något som också kommer att innebära många arbetstillfällen inom triangeln Göteborg – Stockholm – Malmö.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Fortfarande inget beslut om Scandinavium

Bygg/Arkitektur Inte heller den här gången kom det ett beslut från kommunstyrelsen i Göteborg om arenans öde. Det rödgröna styrets ansvarige för idrottsfrågor, kommunstyrelsens ledamot Daniel Bernmar (V), säger till Fastighetssverige att förhandlingarna om vilket alternativ man föredrar fortfarande pågår.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige