Image

Ombyggt vindskontor – bostad för 62 miljoner

Bostäder 500 kvadratmeter vindskontor på Östermalm i Stockholm förvandlas just nu till en lägenhet – som ska säljas för 62 miljoner kronor.
Publicerad den 31 Maj 2011

Bakom projektet står byggföretagaren Kristofer Lundberg och hans Kristofer Lundberg-Gruppen.

Han har tidigare byggt tolv vindslägenheter i fem olika projekt i det egna företaget Kristofer Lundberg Gruppen AB, som har elva anställda, skriver Dagens Industri.

- Jag tror att det finns en marknad för stora vindslägenheter och flera personer har redan anmält intresse. Det finns inte så många liknande objekt i det här området, och det är här folk vill bo, säger Lundberg till Dagens Industri.

Lundberg köpte kontoren av bostadsrättsföreningen som äger fastigheten, för några månader sedan. Det handlar om 505 kvadratmeter som blir tolv rum.

Enligt Kristofer Lundberg kostar vindsutrymmen i området 50 000 kronor per kvadratmeter när bostadsrättsföreningarna säljer. Han räknar i sin tur lågt med en vinst på 10 000 kronor per kvadratmeter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige