Image
Olov Lindgren köper fastigheten Geten 21 i Stockholm.
Olov Lindgren köper fastigheten Geten 21 i Stockholm. Bild: Olov Lindgren

Olov Lindgren köper i centrala Stockholm

Transaktioner Olov Lindgren har förvärvat fastigheten Stockholm Geten 21 på Frejgatan 31, av S:t Johannes församling. Fastigheten som har haft samma ägare i drygt 110 år och Olov Lindgren menar att den nu får en minst lika långsiktig ägare. Tillträde sker 1 juni 2023.
Publicerad den 26 Maj 2023

Fastigheten har ett fint läge intill Vanadislunden och innehåller lägenheter samt kontorslokaler. S:t Johannes församling hyr verksamhetslokaler i delar av fastigheten och kvarstår som hyresgäst. Med det nya tillskottet äger och förvaltar Olov Lindgren totalt 116 fastigheter, alla i Stockholm.
– Ett av stadens anrika kyrktorn är i behov av upprustning och genom att vi förvärvar fastigheten Geten 21 kan renoveringen genomföras. Det känns fint att Olov Lindgren är med och bidrar till bevarandet av Stockholms skyline, säger Sven Renström, vd på Olov Lindgren.

Fastigheten Stockholm Geten 21 uppfördes 1901 efter ritningar av arkitekten Ernst Haegglund, som bland annat har ritat Cirkus på Djurgården. 10 år senare färdigställdes en påbyggnad på uppdrag av S:t Johannes församling. Gatuhuset består av fem plan plus källare och vind och gårdshuset består av två plan.

Säljarens rådgivare var Fredegårds Fastighetsbyrå.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Olov Lindgren på Branschguiden

Olov Lindgren AB är ett familjeägt fastighetsbolag som förvaltar 116 fastigheter i Stockholm, bestående av bostäder och kommersiella lokaler. Fastigheterna finns inom Stockholms stad från Farsta i söder till Tensta i norr, med störst koncentration på Södermalm. Affärsidén är att förvärva och bygga samt förvalta och utveckla egna hyresfastigheter med bostäder och lokaler i Stockholmsområdet. Som långsiktig fastighetsägare tar vi ett socialt, ekonomiskt och miljömässigt ansvar. Vi vill bidra till en klimatsmart stad. Vår vision är hållbara miljöer där människor känne...

Läs mer om Olov Lindgren på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige