Image
Fredrik Brodin, vd på Offentliga Hus.
Fredrik Brodin, vd på Offentliga Hus. Bild: Stefan Tell / Stendörren

Offentliga Hus förvärvar Simrishamns sjukhus

Transaktioner Fastators innehavsbolag Offentliga Hus har ingått avtal med Frisk Drift AB avseende förvärv av fastigheterna Simrishamn Solrosen 9, 19 och 20. Förvärven sker genom bolagsförvärv och tillträdet är beräknat till den 31 augusti 2020.
Publicerad den 27 Juli 2020

Den uthyrningsbara arean på fastigheterna uppgår till 25 500 kvadratmeter och består av lokaler för primärvård, specialistvård, psykiatri, vårdcentral, tandläkare och ytterligare flertalet inrättningar kopplat till offentlig verksamhet. Den största hyresgästen i fastigheterna är Region Skåne som hyr drygt 11 000 kvadratmeter. Årshyresvärdet uppgår till drygt 18 miljoner kronor och den genomsnittliga återstående hyresavtalstiden överstiger 10 år. Överenskommet fastighetsvärde i transaktionen uppgår till 182 miljoner kronor och den preliminära köpeskillingen för aktierna beräknas till cirka 101 miljoner kronor.

– Fastigheterna utgör en regional vårdhub i Skåne och detta förvärv blir ett starkt komplement till Offentliga Hus fastighetsportfölj. Vi ser med tillförsikt fram emot att under många år framöver utveckla fastigheterna och i samarbete med regionen och privata aktörer erbjuda Simrishamns invånare ett sjukhus som levererar välfärdstjänster av hög klass. Offentliga Hus långsiktiga ägande gör att vi kan investera i och tillhandahålla ändamålsenliga lokaler för våra hyresgäster under lång tid framöver, kommenterar Fredrik Brodin, VD på Offentliga Hus.

– Vi är nöjda med att ha genomfört den här affären med Frisk Drift AB och ser fram emot att framöver göra ytterligare kompletteringsförvärv till vår fastighetsportfölj med liknande vårdfastigheter. Dessa samhällsfastigheter stärker vårt kluster i Skåne och kommer att generera stabila kassaflöden under många år framöver, säger Johan Bråkenhielm, COO på Offentliga Hus.

– Vi har med stort engagemang ägt och förvaltat Simrishamns Sjukhus under många år. Den "nära vård" som sjukhuset kan erbjuda för hela Simrishamn med omnejd är oerhört viktig för vår region i Skåne. Möjligheten att få sälja till en kapitalstark ägare med långsiktiga ambitioner som Offentliga Hus är fantastiskt för alla som arbetar på sjukhuset, och framför allt för alla patienter som söker vård där, avslutar Uno Levinsson, delägare i Frisk Drift AB.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige