Image

Nytt resecentrum i Kungälv

Bygg/Arkitektur Västtrafik och Kungälvs kommun bygger ett nytt resecentrum i centrala Kungälv.
Publicerad den 3 November 2014
Ett nytt resecentrum byggs öster om motorvägen i Kungälv. Bild: Abako
Ett nytt resecentrum byggs öster om motorvägen i Kungälv.

Kungälvs resecentrum placeras söder om Kongahällagatan på den östra sidan av E6 och byggs i två våningsplan med en öppen planlösning. Placeringen är strategisk med närhet till bostäder, handel, skola och idrottsanläggningar. I byggnaden kommer det att finnas service i form av kiosk, toalett och bankomat med pendelparkeringar för både bil och cykel i direkt anslutning.

– När anläggningen är klar ska den ge service åt uppemot 6 000 resenärer om dagen och vår förhoppning är att den ska bli ett riktigt lyft för kollektivtrafiken i området, säger Stefan Ekman, infrachef på Västtrafik.

Västtrafik kommer att äga och förvalta byggnaden som får en stark miljöprofil och certifieras enligt riktlinjerna för ”miljöbyggnad”. Kungälvs kommun ansvarar för de anslutande markanläggningarna. Totalkostnaden för projektet beräknas till 41 miljoner kronor. Byggstart sker hösten 2016 under förutsättning att beslutet godkänns i regionstyrelsen.

Anläggningen beräknas stå klar 2018.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige